facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

“Ik blijf leven” Nieuwe podcast bij Omroep Venray

april 29, 2024

De ouders van Sanne Gommans maken in samenwerking met Omroep Venray “Ik blijf leven” de podcast. Deze podcast vertelt het heftige, maar bovenal inspirerende verhaal van Sanne Gommans.

Op 16 maart 2022 besloot Sanne Gommans (22) na een lang traject van psychische hulpverlening uit het leven te stappen. Sanne was erg populair op Instagram en TikTok doordat zij daar haar mentale gevoelens wist te delen met een groot aantal volgers. Het is geen fijne boodschap, maar dagelijks nemen zo’n 500 mensen contact op met 113 Zelfmoordpreventie.

Volg samen met ons het voorbeeld van Sanne: Praat erover! Met deze boodschap in gedachte kwamen de ouders van Sanne (Ludo & Yvonne) in contact met Omroep Venray. 

Podcast

Iets meer dan een jaar geleden ontstond het idee om een podcastserie te maken waarin de ouders van Sanne, met ervaringsdeskundigen en hulpverlening praten over zelfdoding en omgaan met depressieve gevoelens. In 8 afleveringen wordt er gesproken met instanties waaronder de Landelijke huisartsenvereniging, GGZ, 113 Zelfmoordpreventie en zedenpolitie Noord-Limburg.

Een zeer openhartige podcast die naast gesprekken met hulpverlenende instanties ook bestaat uit hartverscheurende gesprekken tussen de ouders van Sanne met de beste vriendin van Sanne en haar tante. Hierin wordt duidelijk dat het traject van psychische hulpverlening ook een enorme impact heeft op naasten. Het eindresultaat is een podcastreeks waarin je aan de hand van de ouders van Sanne wordt meegenomen in een zeer openhartelijke reis vol emoties.

Vanaf zaterdag 16 maart, tevens ook de sterfdag van Sanne, beluister je de eerste twee afleveringen op Spotify of via omroepvenray.nl/podcast. 

Praat erover 

Omroep Venray wilt u via deze weg tot slot graag nog even kort wijzen op het motto van Sanne: Praat erover! Zodat mensen met mentale en psychische problemen zich niet langer alleen voelen en we de vele taboes rondom psychische klachten samen bespreekbaar maken.

Aanvullende informatie

  • Begint op: zaterdag 16 maart 2024
  • Eindigt op: dinsdag 31 december 2024
  • Tijd van - tot: 00.00 tot 00.00 uur
  • Maker: Omroep Venray
  • Bron foto: Omroep Venray
Gepubliceerd in Omroep nieuws