facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Achter de Microfoon: Het verhaal achter de (Venrayse) lokale omroep.

april 19, 2024

Als wereldburger krijg je tegenwoordig veel informatie als het gaat om actualiteiten zoals nieuws, evenementen, het weer, verkeerssituatie en veel meer andere zaken. Het digitale tijdperk heeft hier ook een zeer groot aandeel in.

Een welbekend en duidelijk voorbeeld is hierbij de smartphone. Het merendeel van de mensen heeft zo'n apparaat wel in de broekzak. 

Alleen bellen en sms'en is het al lang niet meer. De krant en het actuele nieuws heb je elke dag, overal en altijd bij je in je smartphone.
Voor veel mensen is het op de hoogte zijn van de situatie binnen hun stad, dorp, wijk of gemeente dan ook belangrijk.
De lokale omroepen in Nederland voorzien deze informatie aan de lokale bewoners. En dat inmiddels al 100 jaar.
Eerst met alleen radio, later tv en nu ook online via de social media, apps en website.

Laat Omroep Venray geen uitzondering zijn. Al meer dan 30 jaar zijn we actief om de lokale bewoners van de gemeente Venray te voorzien van het nieuws en actualiteiten uit de regio. Voor de schermen is er veel te horen en te zien, maar nu geven we ook een inkijk achter de schermen; de geschiedenis en de toekomst van deze lokale omroep.

In de nieuwe podcast-reeks 'Achter de Microfoon' spreekt presentator Marco Loenen met verschillende (oud-)vrijwilligers die zich inzetten of hebben ingezet voor de omroep om hun verhalen, ervaringen en anekdotes binnen en over de omroep vast te leggen.
Want belangrijk is om te weten dat er achter de nieuwsartikelen op de site, social media en alle tv- en radiouitzendingen veel mensen met grote passie en motivatie voor dit medium werken. Middels deze verhalen krijgt de omroep een gezicht.

De nieuwe podcast is te beluisteren via onze website, Spotify en Apple Podcasts.

Aanvullende informatie

  • Begint op: donderdag 21 december 2023
  • Eindigt op: woensdag 31 januari 2024
  • Maker: Wim van Bracht
  • Bron foto: Marco Loenen
Gepubliceerd in Omroep nieuws