facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Omroep Venray kiest op oudejaarsdag voor 'Kleinkunst & Cabaret’

april 19, 2024

Voor het vierde jaar oprij, duiken Dennis Cockx, Francis Broekhuijsen & Joost Brands namens de lokale omroep in de archieven met Nederlandse kleinkunst & cabaretliedjes.

Met dit jaar meer aandacht voor hedendaags cabaret, waaronder Pieter Derks, Roland Goedemondt en het succesvolle duo, Van der Laan & Woe. Daarnaast uiteraard dit jaar veel aandacht voor cabaretier Paul van Vliet, componist Ruud Bos en theatermaker Willem Nijholt, die afgelopen jaar zijn overleden.

Presentator Dennis Cockx zegt vereerd te zijn: “Voor de vierde keer oprij mag ik met echte vakmensen door de archieven struinen opzoek naar de vergeten pareltjes in de muziek, en vooral opzoek naar de verhalen achter deze liedjes. Door dit programma zijn wij alle vier echte vrienden geworden die diepgaande gesprekken niet mijden. Er wordt gelachen, er worden jeugdherinneringen opgehaald en soms rollen de tranen over onze wangen.

De uitzending dit jaar is extra bijzonder omdat Francis Broekhuijsen eerder dit jaar afscheid moest nemen van zijn leermeester Willem Nijholt, van wie hij als 17-jarige op de theaterschool les kreeg.”

Programmaleider Radio, Mark De Wit is verheugd: “Het is inmiddels een traditie dat Dennis, Francis en Joost rond oud & nieuw te horen zijn met deze bijzondere ode aan liedjes die hun oorsprong vonden in het theater.

De drie heren zijn ontzettend ervaren, ieder op hun eigen vakgebied. Een presentator, theatermaker & componist die samen liedjes ontdekken, uitpluizen en je meenemen door de verhalen achter de scenes die ze laten horen. Een feest van herkenning.”

De muziekspecial ‘Kleinkunst & Cabaret’ is 31 december aanstaande tussen 14:00 & 17:00 uur te beluisteren bij Omroep Venray radio.

Aanvullende informatie

  • Begint op: zondag 31 december 2023
  • Eindigt op: zondag 31 december 2023
  • Tijd van - tot: 14.00 uur- 17.00 uur
  • Maker: Dennis Cockx
  • Bron foto: Dennis Cockx
Gepubliceerd in Omroep nieuws