facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
augustus 19, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Venrayse Oldtimerdag groot succes

juli 31, 2022

Ruim 270 klassieke auto’s deden zondag mee aan de 27e Venrayse Oldtimer toertocht. Deze werd georganiseerd door de automobielclub: “Venray Oldtimer City”.

Dat is een club van enthousiastelingen die jaarlijks de Toertocht en in september een nachtrit organiseren. Deze club van liefhebbers bestaat nu reeds 28 jaar.

Duizenden bezoekers waren naar het centrum van Venray getrokken om de unieke oldtimers te aanschouwen. Om klokslag 11 uur werd met de stoomfluit van Jan Linders, die weer als vanouds aanwezig was met zijn stoomwals, het startsein gegeven en konden de klassiekers beginnen aan een tocht van 50 of 80 kilometer over goed berijdbare wegen, richting Westerbeek en Deurne. Vooraf werden de deelnemers voorzien van een bumperschild, een routebeschrijving en een goodybag gesponsord door Motil Oil waarin wat drinken en enkele broodjes gestopt waren.

Dit jaar was de inschrijving anders geregeld, de deelnemers konden al vanaf januari via de website inschrijven, zodat de organisatie op zondag veel drukte kon voorkomen. Dit resulteerde in een voorinschrijving van ruim 200 deelnemers.

Secretaris Jan Bonten van automobielclub “Venray Oldtimer City” vertelt: “De toekomst van onze club ziet er rooskleurig uit want er komen steeds meer jonge leden in het bestuur die de werkzaamheden van de oudere garde rustig over gaan nemen. Vroeger was een auto oldtimer wanneer deze ouder dan 25 jaar was. Dan werd er geen wegenbelasting meer gevraagd en de APK plicht werd soepeler. Enkele jaren geleden is deze voorwaarde aangescherpt. Er is nu sprake van een oldtimer onder voorwaarden. Een wagen is een oldtimer wanneer deze ouder is dan 40 jaar. Op deze Venrayse oldtimer dag worden auto’s toegelaten die stammen van voor 1978.

Het was erg gezellig in het centrum, veel winkels waren geopend, op het Schouwburgplein speelde de 60s&70s coverband The Old Friends, door het centrum liep een duo wat dixielandmuziek ten gehore bracht, een heus straatorgel speelde de sterren van de hemel en een doedelzakspeler zorgde voor veel vertier.

Om vier uur werden de prijzen bekend gemaakt.

De prijs voor de mooiste Engelse auto ging naar MG TC met aanhanger van de heer J. van Nuenen uit Helmond. Hij kreeg een beker die geschonken was door Henk Achten uit Venray.

De eerste prijs was voor de familie Hogeveen uit het Friese Bakkeveen, zij reden in een Cadillac V63.

De tweede prijs ging naar de Jaguar Mark IV van de heer P. van Liempt uit Eindhoven.

En de derde prijs was voor de Opel Blitz vrachtauto van G. Noy uit Gennep.

De prijs voor de mooiste originele auto ging naar L. Wilms uit Ospel met een Ford -model A400.

Kijk voor een uitgebreide foto impressie op de Facebookpagina van Omroep Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray