facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Ruim 140 bekeuringen per uur tijdens snelheidscontrole

juli 29, 2022

De politie Landelijke Eenheid heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de A73 thv tankstation de Wuust in Oirlo in zuidelijke richting. Op deze plek vinden vaker controles plaats, ook in noordelijke richting.

De controle begon rond 14.30 uur en eindigt rond 20.30 uur. Tot 18.00 uur waren een bijna 500 bestuurders geflitst, met 156 km per uur als hoogstgemeten.

Naast de snelheidsradar staat een zgn ANPR opgesteld. Deze herkent kentekens die bijvoorbeeld gerelateerd staan aan fraude, drugs, of tanken zonder te betalen.

Automobilisten die de controle tijdig zien en denken door via het tankstation te rijden de camera’s te omzeilen, komen bedrogen uit. Ook aan de voorzijde van de controlebus staat een camera opgesteld die de passanten registreert. Ook op deze manier zijn recent nog doorrijders die eerder ergens tankten zonder te betalen verbaliseert.

Voor uw informatie: Bij een maximum snelheid van 100 km per uur wordt er geflitst vanaf 108 km per uur. Wanneer er de max geldt van 130 km per uur (na 19.00 uur op deze locatie) flitst het apparaat vanaf 139 km per uur, geijkt welteverstaan.

Bij aanhangwagens of vrachtwagens gelden uiteraard andere limieten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: Edward Media
Gepubliceerd in Nieuws