facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wensambulance Limburg vervult wens van eindredacteur Marion Minten

juli 07, 2022

Laatste wens Marion Minten: “Zetten jullie a.u.b. de Wensambulance in het zonnetje?”

Marion Minten werkte 23 jaar lang als zeer gedreven vrijwilligster voor Omroep Venray. De Omroep was haar lust en leven en vrijwel al haar tijd besteedde ze aan deze organisatie. Vanwege haar broze gezondheid werkte zij de laatste jaren voornamelijk van thuis uit voor de redactie. Het was dan ook een enorme klap voor de redactieleden en andere collega’s toen hun ter ore kwam dat zij ernstige ziek was en permanente zorg nodig had. Al gauw belandde Marion op de hospice in Venray en werd zij dagelijks bezocht door familie en vrienden en collega’s van de Omroep.

Ook Sanne en Aina, twee redactieleden van Omroep Venray, bezochten hun ernstig zieke collega Marion Minten (55 j.) bij de hospice in Venray. Ze voelde zich machteloos en wilde graag nog wat voor haar kunnen betekenen en stelde haar de volgende vraag: “Kunnen wij nog iets voor jou betekenen Marion? Wat zou jij graag willen dat wij voor jou doen?” “Zetten jullie voor mij alsjeblieft de wensambulance in het zonnetje? Die verrichten als vrijwilligersorganisatie namelijk zoveel goed werk. Dat mag gerust wat vaker onder de aandacht gebracht worden”, zo antwoordde Marion haar Collega’s.

Laatste wens
Een van Marions laatste wensen die zij tijdens haar ziekbed uitsprak was om op 1 juli aanwezig te zijn bij de barbecue die Omroep Venray voor haar vrijwilligers organiseerde. Ze leefde hier echt naartoe. Maar dit leek gezien haar situatie vrijwel onmogelijk. En hoe anders dan met de wensambulance zou zij hierbij aanwezig kunnen zijn? De wensambulance werd dus ingeschakeld om de laatste wens van Marion alsnog in vervulling te laten gaan.

Stichting Wensambulance Limburg
Stichting Wensambulance Limburg verzorgt vanaf 2013 wensritten voor mensen die ernstig ziek zijn of terminale patiënten om deze naar een gewenste locatie te vervoeren. Dit is mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de donaties en sponsoring van zowel particulieren als bedrijven, die dit initiatief een warm hart toedragen. Om de wensritten mogelijk te maken beschikken zij over een speciaal ingerichte ambulance en tijdens de rit gaan kundige zorgverleners mee die zich over de patiënt ontfermen, ook op de locatie zelf.

Marions wens gaat in vervulling
Het was Chauffeur Rob Hermans die Marion naar de vrijwilligers barbecue bij Omroep Venray bracht. Samen met collega Diana zorgde hij ervoor dat de laatste wens van Marion in vervulling kon gaan. “Het was nog even spannend of het wel ging lukken”, vertelt Rob. Maar ze heeft al haar kracht verzameld om de (korte) rit vanuit het hospice naar de omroep aan te kunnen.” Door de pijn van Marion moest Rob heel voorzichtig rijden. Elk steentje op de weg gaf haar een scheut van pijn, laat staan over drempels. De aandacht van Rob bleef tijdens het hele bezoek aan de Omroep bij Marion, het maakte niet uit met wie hij sprak, zijn ogen waren op Marion gericht!

Marion genoot zichtbaar van haar bezoek aan het jaarlijkse treffen met haar collega’s. Een aantal collega’s had als verrassing voor Marion een filmpje gemaakt waarin regionale en nationale artiesten haar bedankten voor haar inzet. Ook was Getty Kaspers (voormalig zangeres Teach-In) speciaal voor haar naar het treffen gekomen. Ze verraste haar terwijl het liedje ‘Dinge-dong, het winnende songfestival liedje uit 1975, door de speakers heen klonk. Als afsluiting van haar bezoekje genoot ze nog van een ijsje. Daarna nam iedereen persoonlijk afscheid van haar.

We zijn Stichting Wensambulance Limburg dankbaar dat zij zich hebben ingezet om Marion een mooie dag te geven samen met haar collega’s en aanwezige familie en vrienden”, zo laat Hilko Poot (directeur Omroep Venray) weten. “De volgende dag is Marion Minten rustig ingeslapen.”

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Mathieu Custers
  • Bron artikel: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws