facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Raadsleden uit Geldern op bezoek in Venray

juni 22, 2022

Op uitnodiging van Venray troffen burgemeester Sven Kaiser uit het Duitse Geldern en Luc Winants uit Venray zich in het voorjaar van 2021 in het gemeentehuis van Venray om de samenwerking te verkennen tussen beiden gemeenten.

Tijdens deze kennismaking bleek op meerdere beleidsterreinen sprake te zijn van overeenkomsten en is gesproken over wonen, centrumontwikkeling en de grensoverschrijdende samenwerking in het project Agropole.

Op 21 juni kwamen daarom 50 geïnteresseerde raadsleden een kijkje nemen in het gemeentehuis van Venray. Raadslid Henk Bisschops, in het dagelijks leven leraar Duits, gaf een demo over de werking van het raadsinformatiesysteem.

Samen met een vertegenwoordiging uit Venray, waaronder locoburgemeester Jan Jenneskens bracht de Duitse delegatie aansluitend een bezoek aan de Duitse oorlogsbegraafsplaats in Ysselsteyn. Zodra er een door de kroon benoemde burgemeester in Venray is aangesteld worden de vriendschapsbanden verder geïntensiveerd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Persfoto