facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

Leescafé Venray heropent haar deuren in paviljoen Sint Bernard

juni 20, 2022

In mei 2020 sloot de deur van het Leescafé in paviljoen Sint Bernard op het Annaterrein definitief, althans zo leek het.

De oprichter van het Leescafé, Maarten Streefkerk, belande ten gevolge van een coronabesmetting in het ziekenhuis en het leescafé moest al eerder sluiten vanwege de coronamaatregelen. "Het is een drastisch besluit", zei een vrijwilliger: "Jammer. We hebben er vijf jaar alles aan gedaan, want het Leescafé draaide als een tierelier. Wij en onze bezoekers zullen het heel erg gaan missen."

Maar deze sluiting blijkt nu in 2022 niet meer zo definitief te zijn. “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en mede door de vele vragen van Venraynaren, die het leescafé enorm bleven missen, plus de inzet van de vrijwilligers die ook een doorstart wilden maken, begon het weer te borrelen en te bruisen in m'n hoofd, vertelt Maarten. "Er deed zich de unieke kans voor om de nieuwe start zelfs te maken in het oorspronkelijke paviljoen Sint Bernard en die kans heb ik direct met beide handen aangepakt.”

Binnenkort (streefdatum 7 augustus) zal de deur van het Leescafé Venray voor alle liefhebbers van boeken dus opnieuw opengaan. Maarten is inmiddels volop bezig met de voorbereidingen en het inrichten van de ruimte. "In de eerste plaats is er natuurlijk behoefte aan nog meer boeken, maar ook Lp's, Cd's en Dvd's zijn welkom. Dus aan iedereen, die nog een goede bestemming voor zijn of haar overbodige boeken, Lp's Cd's en Dvd's zoekt, de oproep: 'Doneer deze aan het Leescafé. Alle soorten boeken zijn welkom én ze worden gratis bij u opgehaald!”

Omdat het Annapark een autoluw karakter heeft gekregen is parkeren op het park zelf niet meer toegestaan, maar rondom het terrein is volop ruimte om de auto te parkeren. De opzet van het nieuwe Leescafé blijft zoals dat voorheen was. Het Leescafé zal vanaf de opening op woensdagen (14.00-16.00) en zondagmiddagen (13.00-16.00) geopend worden. De wens is om de overige dagen ook open te gaan maar hiervoor zoekt het Café nog vrijwilligers. Ook kan het leescafé, in overleg met Maarten, in de avonduren gebruikt worden voor bijvoorbeeld lees of hobbyclubjes. Indien er vragen zijn over het Leescafé en de invulling hiervan kan men contact opnemen met Maarten Streefkerk: 06-31926496.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Maarten Streefkerk
  • Bron artikel: Leescafe