facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
juni 26, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

E-waste Race een groot succes in Venray

juni 10, 2022

De kinderen van Basisschool de Bongerd en de Montessorischool zijn erg enthousiast doende met het inzamelen van oud elektronisch afval.

Bij de Bongerd aan de Eikenlaan hebben ze al drie containers tot de nok toe gevuld met oude apparaten en bij de Montessorischool aan de Boterbloem in Landweert zijn zelfs al zes! containers vol gemaakt.

De E-waste Race is leuk, erg leerzaam voor de jeugd en een voorbeeld voor de oudere generatie.

Wist je dat... 84% van je oude laptop nog hergebruikt kan worden?

Elektronisch afval is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Bij iedereen in huis slingeren wel oude apparaten rond, zoals een oude telefoon, kapotte dvd-speler of doos met kabels. Van dit elektronisch afval, ook wel e-waste genoemd, kunnen ze weer allemaal nieuwe dingen maken. Maar dan moet het wel op de goede manier worden ingeleverd. Met de E-waste Race maken ze het inleveren van je e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Wist je dat... het recycleproces van 1 mobieltje ongeveer 4 maanden duurt?

De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio of gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een E-waste Race kunnen buurtbewoners hun rondslingerende elektronisch afval aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken een afspraak om het afval thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op de site https://www.ewasterace.nl/ worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint.

Wist je dat.. er in onze elektronica giftige stoffen zitten? Bijvoorbeeld de zware metalen lood, kwik, cadmium, beryllium of brandvertragers.

 Op de website https://www.ewasterace.nl/aanbieden/tijden kunt u een datum en tijd invullen.

De actie loopt t/m 30 juni.

Op de foto ziet u leerlingen van de Montessorischool Venray met ingezameld elektronisch afval.

Van links naar rechts: Hanna Laura Boersma, Jamie van Gompel, Sterre Claessens.

 

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Anke van Well