facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
november 30, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

AED overgedragen aan Stichting hard voor hart

juni 08, 2022

In 2021 werd er een inzamelingsactie gestart voor een extra AED op de Brabander. Om precies te zijn aan de Donkweg.

De inzameling verliep voorspoedig en er werd gestart met de realisering van de AED locatie.

AED

Een automatische externe defibrillator, ook wel AED genoemd, wordt gebruikt om een reanimatie succesvol te laten eindigen. Een AED kan het hartritme doormiddel van een elektrische schok weer naar het goede brengen. De inzet van een AED laat de overlevingskans stijgen van 9 naar 17 procent. Wordt de AED binnen 6 minuten na de hartstilstand ingezet, dan overleeft zelfs de helft van de slachtoffers.

Donkweg/De Schans

Nadat de inzameling gestart was werd het doel al snel bereikt. de inzameling ging niet alleen over de AED zelf, maar ook over de bijbehorende kast. Deze kast zorgt er voor dat de AED beschermd is en dat hij ’s nachts goed zichtbaar is. Door de herkenbare groene kleur is de AED makkelijk te vinden tijdens een noodsituatie. Zo zit er ook een led strip in die er voor zorgt dat de AED kast groen verlicht is in het donker.

Overdracht

De AED door de buurtbewoners overgedragen aan de Stichting hard voor hart Venray. Deze stichting helpt de hulpverlening door burgers in te zetten voor reanimaties. Alle AED’s die aangesloten zijn bij de stichting kunnen worden ingezet bij hulpverleningssituaties.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: Edward Media