facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Spectaculaire SpaceBuzz komt naar Coninxhof

april 15, 2022

Op donderdag 21 april komt de SpaceBuzz naar basisschool Coninxhof. Groep 7 neemt deel aan dit project van André Kuipers.

In heel Nederland rijdt er tot nu toe nog maar één SpaceBuzz rond. Het is daarom best bijzonder dat zij zijn uitgekozen om het SpaceBuzz traject te mogen volgen én de SpaceBuzz mogen ontvangen op de school.

Om 12.45u zal een Mission Specialist in de klas komen om gezamenlijk op te starten en vanaf 13.00 uur tot 14.15 uur zullen de kinderen in groepjes de SpaceBuzz ingaan.

Kijk voor een impressie op: https://www.youtube.com/watch?v=smCEI7K9yZU

SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen in groep 7 en is gebaseerd op de missietraining van een astronaut. Leerlingen worden als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken gaandeweg over de ruimte, de aarde, de natuur en techniek. Wanneer deze training succesvol is afgerond, komt de SpaceBuzz naar school. De SpaceBuzz is een ruim vijftien meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie.

Aan boord reizen leerlingen met commandant André Kuipers naar de ruimte. Daar ervaren ze het overview effect door de ogen van een astronaut. Ze zien de aarde als een blauwe oase van leven in een zwart, onherbergzaam heelal. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Coninxhof Venray
  • Bron artikel: Coninxhof Venray
Gepubliceerd in Nieuws