facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Salarispoint ontvangt erkenning mantelzorgvriendelijke werkgever

april 01, 2022

Salarispoint BV uit Venray heeft de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever ontvangen. Dit betekent dat Salarispoint als werkgever de combinatie werk en mantelzorg goed mogelijk maakt voor haar werknemers.

De combinatie van werk en zorg is voor veel mensen zwaar. Bijvoorbeeld omdat zorgtaken en werktijden elkaar overlappen. En omdat het ook veel energie kost. Het helpt als er op de werkvloer begrip is voor mantelzorg. Dat het bespreekbaar is met collega's. En dat de werkgever meekijkt naar de mogelijkheden om werk en zorg op een prettige manier te combineren.

Erkenning

Met de erkenning 'Wij werken mantelzorgvriendelijk' erkent de stichting Werk&Mantelzorg dat een werkgever goed bezig is met dit thema. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van flexibele werktijden en het wijzen op wettelijke verlofregelingen. Voor de gemeente Venray heeft Sjef Keijzers Mantelzorgmakelaar bedrijven in onze gemeente hierin begeleid. Hij draagt deze ook voor de erkenning. De erkenning is geen keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering.

Werkgevers dagen elkaar uit

Op donderdag 31 maart ontving Salarispoint de erkenning uit handen van wethouder Chantal Nijkerken van de gemeente Venray. De gemeente zelf heeft de erkenning begin 2017 ontvangen en vervolgens verschillende bedrijven, waaronder Salarispoint, uitgedaagd om ook aan de slag te gaan met mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid.

Wij zijn trots dat Salarispoint de uitdaging is aangegaan en zich nu ook een mantelzorgvriendelijke werkgever mag noemen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever of over de combinatie werken en mantelzorg in zijn algemeenheid? Kijk dan op https://www.werkenmantelzorg.nl/

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Eigen foto
Gepubliceerd in Nieuws