facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Historische Gildefeesten Geijsteren op 9 en 10 juli 

maart 14, 2022

In het weekend van 9 en 10 juli zal het Koninklijk Sint Willibrordusgilde Geijsteren een historisch gildefeest organiseren vanwege het 550-jarig bestaan van hun vereniging. Deze vinden plaats op en rondom de kasteelplaats van voormalig kasteel Geijsteren.

Het programma start op zaterdagavond 9 juli met een openbare biercantus in de feesttent bij de kasteelruïne in Geijsteren. Deze avond staat in het teken van lange tafels, liters bier en krachtige meezingers. Op zondag 10 juli begint de dag voor publiek om 12.00 uur met een optocht van verschillende gildes en muziekverenigingen uit de buurt wat zich beweegt door de dorpskern van Geijsteren. Deze zal vertrekken vanuit de wei bij Zaal de Kei en eindigen op het feestterrein bij de kasteelruïne. Aansluitend zullen er op de binnenplaats van het kasteel ook nog diverse demonstraties en straattheater zijn en natuurlijk livemuziek in de feesttent.

Dit belooft een weekend te worden voor in de geschiedenisboeken, aldus het gilde. Meer informatie volgt later op de diverse social mediakanalen en de website van dit gilde.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Persfoto
  • Bron artikel: Sint Willibrordusgilde Geijsteren
Gepubliceerd in Geijsteren