facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

CDA Venray start online petitie voor behoud pendeldienst ziekenhuis

maart 03, 2022

Via de website van het CDA Venray kunnen Venraynaren een online petitie van het CDA Venray tekenen voor behoud van de pendeldienst van ziekenhuis VieCuri tussen de locaties Venray en Venlo. VieCuri heeft aangekondigd per 10 mei te stoppen met deze pendeldienst.

De pendeldienst is oorspronkelijk bedoeld als vervoer voor medewerkers van het VieCuri, maar is ook uitgegroeid als vervoermiddel voor kwetsbare oudere Venraynaren die zelf geen vervoer hebben naar het ziekenhuis in Venlo. De reden die het ziekenhuis opgeeft is dat er weinig gebruik van wordt gemaakt en het busje soms leeg moet rijden. Alternatieven zijn niet onderzocht of aangeboden. Voor CDA Venray is dat onacceptabel. Wij hebben de mond vol van een zo lang mogelijke zelfstandigheid van ouderen. Door deze voorziening weg te nemen wordt een deel van de ouderen weer afhankelijk gemaakt van anderen. Reeds in december 2021, toen er serieuze aanwijzingen waren dat de pendeldienst zou stoppen, heeft CDA Venray in een raadsvergadering hier vragen over gesteld.

De verantwoordelijk wethouder  Chantal Nijkerken gaf toen aan dat zij geen aanleiding zag om proactief met het VieCuri hierover in gesprek te gaan. Nu bekend is geworden dat de pendeldienst per 10 mei stopt is het zaak in actie te komen voor behoud van de pendeldienst.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: CDA Venray
Gepubliceerd in Nieuws