facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Nieuw in Venray: een innovatiefonds voor cultuur

februari 24, 2022

Culturele organisaties in Venray kunnen vanaf 1 maart aanspraak maken op het innovatiefonds. Het fonds biedt culturele verenigingen en stichtingen de mogelijkheid om een financiële bijdrage te ontvangen van maximaal 2000 euro. Het geld kan worden besteed aan een innovatief project, een vernieuwende activiteit of bijzondere cross-over.

Belangrijkste voorwaarde is dat het bijdraagt aan een bloeiend kunst- en cultuurklimaat in Venray.

In Venray ligt een goede basis voor kunst en cultuur. Het mooie verenigingsleven en de vele culturele instellingen zorgen voor een aantrekkelijke gemeente. Maar ook de rijke cultuurhistorie en het behouden van erfgoed dragen bij aan deze basis. Met de eerder vastgestelde kunst- en cultuurnota 2022-2025 wil de gemeente Venray hier verder aan bouwen. Eén van de hierin opgenomen actiepunten is het inrichten van een innovatiefonds.

Vernieuwende projecten

Wethouder Chantal Nijkerken: “Het is belangrijk dat verenigingen en stichtingen aansluiten bij actuele ontwikkelingen en op het culturele vlak nieuwe activiteiten ontwikkelen, nieuwe samenwerkingen aangaan, maar vooral iets nieuws proberen. Juist door te experimenteren blijf je als vereniging toekomstbestendig. Want daarmee bind en boei je het publiek en trek je nieuwe leden aan. Met het instellen van het innovatiefonds worden deze vernieuwende activiteiten en projecten gestimuleerd. Het is een soort steuntje in de rug”.

Aanvragen

Culturele organisaties kunnen hun aanvraag vanaf 1 maart 2022 indienen via de website van de gemeente. Waarbij de regel geldt: op is op. In totaal is 10.000 euro per jaar beschikbaar. Cultura Venray kan verenigingen ondersteunen in hun aanvraag en zal de regeling ook bekendmaken in hun netwerk.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
Gepubliceerd in Nieuws