facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

KNMI geeft Code geel voor Limburg wegens storm Dudley

februari 17, 2022
Storm Dudley raast over het land. In Limburg is de wind wat afgenomen. Het KNMI geeft op donderdagochtend code groen voor dit deel van het land. Wat inhoudt dat storm Dudley lokaal toch nog voor zware windstoten van tot wel 75 tot 80 kilometer per uur kan zorgen. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hiervan hinder ondervinden. Het reclamedoek van de grote reclamezuil naast de A73 is door de storm losgeschoten. De brandweer probeert deze met een hoogwerker te verwijderen om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.

Op verschillende plaatsen in Limburg heeft de storm al voor schade gezorgd. Er is vooralsnog geen sprake van grote schade of grote incidenten, wel zijn er diverse bomen omgewaaid.

Vanaf vrijdagmiddag waarschuwt het KNMI dat er in het Zuiden van het land kans is op zware windstoten van 75-90 km per uur, mogelijk tot 100 km/uur vanwege storm Eunice die storm Dudley op de hielen volgt. Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. Wegens de mogelijk gevaren van storm Dudley en Eunice adviseert Rijkswaterstaat automobilisten alert te zijn en hun rijstijl aan te passen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: KNMI /Rijkswaterstaat
Gepubliceerd in Nieuws