facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Reuzekluut 2022 voor Wim Broers

februari 02, 2022

De Reuzekluut, de hoogste Vastelaovends onderscheiding in het Pielreuzenriek, wordt dit jaar uitgereikt aan Wim Broers. De uitreiking vindt voor de 45e keer plaats op zondag 13 februari in de Smelehof om 11:11 uur. Iedereen krijgt de gelegenheid om Wim en echtgenote Gerrie te feliciteren.

Wim is op 30 september 1943 geboren te Ysselsteyn. Wim was de derde in de rij en had één broer en één zus. Hij groeide op in het ouderlijk huis gelegen aan de Deurneseweg 17 te Ysselsteyn. Wim heeft jaren zijn beste krachten gegeven aan de Duitse begraafplaats in Ysselsteyn. Door het hele land werden in deze periode Duitsers opgegraven en vervolgens ten ruste gelegd in Ysselsteyn. Aansluitend is Wim gaan werken op het nabijgelegen Mob complex. Op het “Mob” repareerde hij alle voorkomende voertuigen, begeleide stagelopers en verrichte alle voorkomende werkzaamheden. Hij heeft hier gewerkt tot hij welverdiend met pensioen ging op 61 jarige leeftijd.

Wim was een voetballer in hart en nieren. In zijn jongere jaren als spelend lid en daarna als vrijwilliger bij de jeugd. Hier lag zijn passie; op een leuke plezierige manier de jeugd enthousiast maken voor het spelletje en zorgen dat ze beter werden door op een goede manier de training in te vullen. In 1978 startte Wim met trainingen geven aan de jongste jeugd. Al snel bleek Wim het beste tot zijn recht te komen bij de D jeugd. Ook organisatorische heeft Wim zijn steentje bijgedragen, hij heeft 10 jaar deel uitgemaakt van de jeugdcommissie. Daarvoor ontving hij veel dankbaarheid van de kinderen. Dit is nu nog merkbaar als hij nageroepen wordt in de straten van Reuzesteyn. In 2007 werd er een punt gezet achter deze mooie periode, 29 jaar heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor het jeugd voetbal.

Het bleef niet onopgemerkt dat Wim goed met de jeugd kon opschieten. Het bestuur van de Jera benaderde hem en hij ging achter de schermen rustig aan de slag om allemaal kleine veranderingen mee door te voeren. Het doel een mooiere Jera voor de jeugd van Ysselsteyn.

Regionaal is Wim actief geweest bij de vrijwillige brandweer. Hiervoor werden ook de nodige opleidingen gevolgd, welke in 1984 succesvol werden voltooid. Helaas begonnen de knieën en heupen parten te spelen en is na 20 jaar inzet voor de regionale veiligheid dit ten einde gekomen.

De Reuzekluut wordt dit jaar uitgereikt aan een man met een bijzondere staat van dienst voor de Ysselsteynse gemeenschap. Een doodgewone, bescheiden persoonlijkheid die zich op een onopvallende manier heeft ingezet voor een leefbare Ysselsteynse gemeenschap. Wim Broers is een waardig drager van de Reuzekluut 2022, de hoogste Vastelaovends onderscheiding in het Pielreuzenriek.

 

 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Fotohuis Venray
  • Bron artikel: Piëlreus Ysselsteyn
Gepubliceerd in Ysselsteyn