facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Webinar 'Stop CO-vergiftiging'

januari 31, 2022

Jaarlijks sterven er zo’n tien mensen aan een te hoge concentratie koolmonoxide, ook wel CO genoemd. De symptomen van een te hoge concentratie koolmonoxide zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeid worden vaak niet op tijd herkent. 

Maar wat is koolmonoxide (CO) en  waarom wordt het een ‘sluipmoordenaar’ genoemd? Hoe herken en voorkom ik een CO-vergiftiging? En hoe kan ik, ondanks de stijgende gasprijzen, mijn woning tóch op een veilige manier warm houden? 

In de webinar 'Stop CO-vergiftiging', georganiseerd door de GGD en de Brandweer van Limbug-Noord, krijgen toehoorders antwoord op alle vragen rondom koolmonoxide(vergiftiging).

De volgende experts en gastspreker komen tijdens de één uur durende webinar aan het woord:
• Namens de GGD: Hans Overman (Medewerker Medische Milieukunde), geeft toelichting over wat de invloed van koolmonoxide kan zijn op de gezondheid van mensen. En hoe zij zelf kunnen zorgen voor een gezond binnenmilieu. 

• Namens de Brandweer: Monique Leijssen-Verwijst (Medewerker Brandveilig Leven), geeft toelichting over hoe een koolmonoxidevergiftiging kan voorkomen.

• Gastspreker: Fred Vos van Techniek Nederland, geeft toelichting over het belang van een goed werkend verwarmingstoestel en de controle daarvan. 

De  online webinar wordt gehouden op donderdag 3 februari 2022  van 19.30 – 20.30 uur en is gratis  voor inwoners uit Noord- en Midden Limburg. 
Aanmelden kan tot en met woensdag 2 februari via deze link: https://ap.lc/gxc1I

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Brandweer/GGD Limburg-Noord
Gepubliceerd in Nieuws