facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Klimaatburgemeester gezocht in Venray

juli 10, 2024

Een buurman die zich hardmaakt voor genoeg laadpalen in de buurt, of de voorzitter van de buurtvereniging die collectief zonnepanelen inkoopt.

Van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact. Het zijn voorbeelden voor anderen in hun omgeving: onze Klimaatburgemeesters.

Doe mee met de Nationale Klimaatweek!

Van 11 november tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het “Ministerie van Klimaat en Groene Groei” (voorheen het ministerie van Economische Zaken, red.) en Klimaatstichting “HIER” nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in de gemeente Venray.

Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek (11-17 november 2024).

Het Klimaatburgermeesterschap is voor alle Nederlanders. Of je nou grote activiteiten voor de hele straat organiseert, of andere initiatieven onderneemt waarmee je anderen inspireert iets te doen voor een beter klimaat. Voorbeelden van activiteiten die Klimaatburgemeesters organiseren zijn: het opzetten van een kledingkettingruil, het gezamenlijk inkopen van laadpalen, het organiseren van een vegetarische buurtbarbecue, het vergroenen van de straat zoals het aanleggen van een geveltuin. Maar je kunt als Klimaatburgermeester ook je werkgever adviseren over duurzame mobiliteit. Word jij de Klimaatburgemeester van gemeente Venray? Kijk voor de spelregels en hoe je je kunt aanmelden op www.nkw2024.nl/klimaatburgemeester

Over de Nationale Klimaatweek

We zijn in Nederland op weg naar een klimaatneutrale samenleving in 2050. Om dit te bereiken moeten we nu al met z’n allen in actie komen en stappen zetten om duurzamer te leven, wonen, eten, consumeren, reizen en produceren. Daarom wordt de Nationale Klimaatweek georganiseerd. Kijk voor meer informatie over deze bijzondere week, wat een Klimaatburgemeester is, welke rol Klimaatburgemeesters gaan spelen tijdens de Nationale Klimaatweek en hoe zij zich kunnen aanmelden op www.nkw2024.nl.

Op de foto ziet u: Dieuwertje Vorstenbosch, Klimaatburgemeester van Tilburg. 

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Nationale Klimaatweek
  • Bron artikel: Nationale Klimaatweek
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws