facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nieuwe naam Halfweg voor de Oostverbinding

juni 28, 2024

De nieuwe verbinding tussen de Henri Dunantstraat en de Stationsweg is klaar. Deze weg heeft de naam Halfweg gekregen.

De Stationsweg is opgewaardeerd naar een ontsluitingsweg met vrijliggende fietspaden en parallelwegen. Daarmee is het ontbrekende stukje in de verkeersstructuur aan de oostkant van Venray gerealiseerd. De Stationsweg en Halfweg kunnen nu de verkeersstromen veilig afhandelen.

De Oostverbinding wordt geopend

Op donderdag 11 juli om 13.00 uur opent wethouder Wim De Schryver de Oostverbinding officieel. Dit gebeurt bij de rotonde ter hoogte van de firma Jeuken De Swart (Stationsweg 82). 

Het einde van dit grote project komt in zicht. De afgelopen jaren is de omgeving van de Stationsweg en een gedeelte van de Henri Dunantstraat flink op de schop genomen. Met de realisatie van de nieuwe verbindingsweg en alles daaromheen is de verkeersveiligheid en doorstroming van de oostkant van Venray verbeterd. 

Monitoring verkeersstromen

Zodra het verkeer enige tijd heeft kunnen wennen aan de nieuwe situatie, worden er opnieuw verkeerstellingen gedaan. De verkeersstromen in diverse richtingen worden gemeten. Deze worden vergeleken met tellingen van voor de reconstructie. Op deze manier verkrijgt de gemeente inzicht in de nieuwe verkeersstructuren en het effect van de reconstructie. 

Fase Vijf

Het project Oostverbinding kent nog een fase. Deze vijfde en laatste fase gaat over het stuk Henri Dunantstraat tussen de rotonde Brukske- St.Antoniusveldweg en de rotonde bij de nieuwe Halfweg. De uitvoering van deze fase start op z’n vroegst in 2026. Dit heeft meerdere redenen. Ten eerste wil de gemeente niet tegelijk met de werkzaamheden aan de N270 (in tweede helft 2024) ook op een andere belangrijke weg aan het werk zijn. Dat zou namelijk zorgen voor veel overlast en problemen met de doorstroming. Dit geldt ook voor 2025. Dan staat werk aan onder meer de Oost- en Zuidsingel gepland. Het jaar 2025 wordt benut om fase 5 goed uit te werken en voor te bereiden. 

Heeft u vragen, ideeën of opmerkingen?

Neem dan contact op met projectleiders Rogér Hoeijmakers of Martijn Kanters. Zij zijn bereikbaar via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. (0478) 52 33 33.

20240628 142116

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws