facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juli 16, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wilt u deze zomer een Fietsvierdaagse fietsen?

juni 21, 2024

De Fietsvierdaagse van Venray is ter ziele, maar in de nabije omgeving zijn er mogelijkheden om georganiseerd mooie routes te fietsen die met pijlen aangegeven zijn.

Fietsvierdaagse de Peel

Denk bijvoorbeeld aan de Fietsvierdaagse De Peel, die start vanuit Deurne en vaak ook een dag door de omgeving van Venray koerst. De 47e editie van Fiets4Daagse De Peel wordt gehouden van dinsdag 9 juli t/m vrijdag 12 juli 2024. Er kan dan weer gestart worden vanuit 3 bekende startplaatsen in de Brabantse- en Limburgse  Peel t.w. Deurne, Meijel en Stiphout, met keuze uit de fietsroutes van 30, 45 en 60 km.

Bewegwijzerde routes leiden u door en langs de Brabantse- en Limburgse Peelgebieden, de Brabantse Kempen en de Meierij. De routes leiden zo weinig mogelijk langs drukke wegen, om het recreatieve karakter te benadrukken.

Fiets4Daagse De Peel biedt meer dan fietsen alleen en schenkt speciale aandacht aan de deelnemende kinderen. Meedoen aan Fiets4Daagse De Peel is pas echt genieten, elke dag opnieuw, met vele bezienswaardigheden en entertainment, voor jong en oud.

Er kan dagelijks gestart worden van 09.00 tot 13.00 uur. Sluiting eindcontrole 17.00 uur. Voortaan kunt u tijdens de F4D op al de drie startlocaties PINNEN…! Voor meer informatie zie de website:  www.fiets4daagsedepeel.nl   

Deelnemersgeld is variabel: zie hiervoor https://www.fiets4daagsedepeel.nl/deelname-info/

Fietsdriedaagse Boekel

Ook in het Brabantse Boekel kunt u door de mooie omgeving fietsen. Daar wordt een Fietsdriedaagse georganiseerd van 2 t/m 4 juli. Op dinsdag 2 Juli wordt om 9.30 uur het vertreksein voor deze alweer 12de editie gegeven door Burgemeester Carolien van de Elsen. Ontspannen fietsen in de prachtige omgeving van Boekel, aan de rand van de Peel en de Meierij.

Drie mooie fietsroutes.

1 e dag Richting Bakel/Deurne

2 e dag Richting Westerbeek

3 e dag richting Vorstenbosch

Afstanden: 40 en 60 km

Vertrekplaats is steeds Nia Domo,  Agathaplein 6, Boekel. Starttijden tussen 9.30 uur en 11.30 uur, rustplaats sluit om 14.30 uur, eindcontrole 17.00 uur. Kosten inschrijfgeld 12 euro voor volwassenen voor 3 dagen, of 5 euro per dag per volwassene.

Bij vertrek ontvangt U een uitgebreide routebeschrijving en een versnapering, de routes zijn  in zijn geheel door middel van pijlen uitgezet. Fijn fietsen rondom, door en in Boekel aan de rand van de Peel en de Meierij. 

Info/organisatie: W.T.C Boekel 06 30252823

Maaspark Fiets4daagse-traditie’

Stichting Maaspark Ooijen-Wanssum en omstreken organiseert van dinsdag 23 juli tot en met vrijdag 26 juli 2024 een Fiets4daagse in en rondom dit prachtige gebied. Vier dagen lang kan men het Maaspark Ooijen-Wanssum per fiets verkennen. Iedere dag is er een route van 60 km, met afkortingsmogelijkheden naar 40 en 25 km, uitgezet.

Dit is de uitgelezen kans om kennis te maken met deze mooie omgeving. Maaspark Ooijen-Wanssum is een uitgestrekt natuurgebied van maar liefst 540 hectare, gelegen in Noord-Limburg. Het biedt een gevarieerd landschap met Maasduinen, bossen en veel water. Grondwater komt hier aan de oppervlakte en stroomt via plassen, moerassen en beken richting de Maas. Dit resulteert in een uitzonderlijke ecologische rijkdom. Het is een voorrecht om dit tijdens de Fiets4daagse te ontdekken.

De routes zijn herkenbaar en duidelijk uitgezet met pijlen en zijn via GPX en een beknopte routekaart beschikbaar. Iedere dag wordt vertrokken vanuit Wanssum en onderweg zijn er voldoende mogelijkheden om stil te staan bij de prachtige natuur. Tevens passeert de route meerdere lokale horecagelegenheden, waar de mogelijkheid is tot een pauze. De route eindigt in Wanssum waar je jouw fietsdag op een gezellige manier kunt afsluiten.

Ze gaan er alles aan doen om jou met een glimlach terug te laten kijken op vier fijne fietsdagen. In 2025 willen we graag een vervolg geven aan deze ‘Maaspark Fiets4daagse-traditie'.

Algemene informatie

Iedere dag wordt is er een route van 60 km met afkortingsmogelijkheden naar 40 en 25 km. De routes zijn met pijlen uitgezet, beschikbaar als GPX-bestand en we overhandigen de route op een beknopt routekaartje. Deelnemers aan de Fiets4daagse zijn gewone verkeersdeelnemers en worden geacht zich ook als zodanig te gedragen.

Op plaatsen waar het nodig is worden deelnemers geïnformeerd over oversteekplaatsen waar men extra alert moet zijn op het plaatselijke verkeer. Er zijn geen gevaarlijke oversteekplaatsen opgenomen in de route. Voor "pech onderweg" hebben ze de mogelijkheid om de bezemwagen van Dekkers Tweewielers in te schakelen zodat problemen onderweg opgelost kunnen worden.

Start en finish is op de Gagel in Wanssum (nabij Dekkers Tweewielers).  Parkeergelegenheid, horeca en toiletvoorzieningen zijn hierbij aanwezig.

Je kunt inschrijven om 4 dagen te fietsen maar het is ook mogelijk om er voor jou een 1-, 2- of 3-daags evenement van te maken.

Iedere dag kun je starten tussen 10:00 en 12:00 uur.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Fietsvierdaagse de Peel
  • Bron artikel: Fietsvierdaagse de Peel/ Fietsdriedaagse Boekel/ Fiets4daagse Maaspark Ooijen-Wanssum
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws