facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
juni 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Succesvol tweede bondsschuttersfeest

mei 27, 2024

Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray nam op zondag 26 mei 2024 deel aan het tweede bondsschuttersfeest.

Dit bondsfeest stond onder auspiciën van schuttersbond Juliana en was bij de Koninklijk Verenigde schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald.
De dag startte onder perfecte weersomstandigheden: Een perfecte temperatuur, een mooi zonnetje, kortom alle ingrediënten voor een geweldig schuttersfeest. Maar tegen het begin van de avond kwam eerst de regen met bakken uit de regen om anderhalf uur later het bondsschuttersfeest stil te moeten leggen door de extreme weersomstandigheden, die voorspelt waren. Om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen werd in de plaatselijke café de Heidebloem alle deelnemers opgevangen en konden schuilen voor het extreme weer. Natuurlijk alle respect voor deze besluitvorming, want de veiligheid staat bovenaan. Hierdoor werden ook de kavelwedstrijden niet meer uitgeschoten.

Bij de prijsuitreiking, bleek dat de Venrayse schutterij toch met enkele mooie prijzen huiswaarts ging: De eerste prijs mooiste geheel, tweede prijs beste houding, de bordjesdrager Bram Foolen behaalde de tweede prijs, terwijl de tamboermaître, Mandy van Rhee naar een eerste prijs excelleerde. Bas Bom werd als beste vaandeldrager eveneens tweede en de marketentsters behaalde de derde prijs. Het muziekkorps behaalde in de optocht en op het terrein de eerste prijs.

De schietwedstrijden verliepen voor het A-zestal probleemloos en de kaveling werd behaald, echter het B-zestal met 1 misser en de C met 2 missers behaalden niet het optimale resultaat, waarbij de C zich toch plaatste voor de kavelwedstrijden. De D1 behaalde wel de 36 punten, de D2 31 punten en de D3 33 punten. Bram Foolen behaalde bij het jeugdschieten in de categorie 13 t/m 15-jarigen een schitterende eerste prijs. Omdat op dat moment het bondsschuttersfeest door de burgemeester werd stilgelegd, zorgde dit ook dat de kavelwedstrijden verder niet meer doorgingen.

De Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray dankt de organiserende zustervereniging uit Siebengewald voor deze organisatie.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan
  • Bron artikel: Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan
  • Maker: Geert Arts
Gepubliceerd in Nieuws