facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Voortgang reconstructie wegen rondom N270 ter hoogte van Leunen

mei 08, 2024

Hieronder kunt u de voortgang lezen van de werkzaamheden aan de wegen rondom de voormalige zuivelfabriek in Leunen.

Start werkzaamheden Zuivelweg en bereikbaarheid 

Op 13 mei worden de werkzaamheden aan de Zuivelweg gestart. De werkzaamheden worden in twee delen uitgevoerd. Het eerste deel (fase A) 13 tot en met 27 mei en op 28 mei wordt het straatwerk afgewerkt. Fase A loopt van de Zuivelweg ter hoogte van de woning op Engesteeg 1 tot aan de helft van de inrit bij Zuivelweg 2A. Dit is de inrit tussen Robert Klomp Veranda's en Zonwering en Autobedrijf Cuppen: tussen de rode lijnen op de afbeelding. Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en bedrijven over de puinbaan bereikbaar via de Zuivelweg en de Albionstraat. 

Planning netwerkbeheerders 

Voorafgaand aan de werkzaamheden voeren ook netbeheerders, zoals WML en Enexis, werkzaamheden uit aan kabels en leidingen in het projectgebied. 

Verkeershinder 

Op 15 mei wordt het asfalt opgebroken. De bedrijven en woningen zijn die dag gewoon bereikbaar, maar zullen met verkeersbegeleiders door het werkvak en langs onze werkzaamheden begeleid worden. Dit zal enige verkeershinder opleveren. 

Asfalteren 

Op 23 en 24 mei wordt de weg geasfalteerd. Dan zijn de bedrijven en woningen overdag soms niet bereikbaar. De bedrijven en bewoners van de Zuivelweg ontvangen van de aannemer een urenplanning waarin staat wanneer welk tracé bereikbaar is; over de puinbaan of over een afgekoeld stuk asfalt. De tijd hiertussen wordt in de planning opgenomen. 

Het tweede deel van de Zuivelweg, fase B, wordt aangepakt samen met de werkzaamheden in de Albionstraat. Dit wordt gedaan omdat de aanpassingen in het riool ook doorlopen in dit deel van de Zuivelweg. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 27 mei tot en met 14 juni. In die periode is dit gedeelte van de Zuivelweg afgesloten en niet bereikbaar voor verkeer, behalve voetgangers en fietsers. Bewoners en bedrijven aan de Zuivelweg kunnen dan via de Zuivelweg (vanaf rotonde Intratuin), de Enge Steeg en de afslag van de N270 hun woning en bedrijf bereiken. 

Door omstandigheden wordt de fasering van twee wegen van de landbouwroute aangepast. Het gaat om De Locht en de Albionstraat. De Locht wordt na de bouwvak uitgevoerd. De werkzaamheden in de Albionstraat duren door extra werkzaamheden aan het riool een week langer dan eerder gepland. 

De planning is nu als volgt: 

Zuivelweg: 13 mei tot en met 27 mei (wegafsluiting van 13 tot en met 24 mei)

Albionstraat: 27 mei tot en met 14 juni

Molenhofweg: 10 juni tot en met 28 juni

Laagriebroekseweg: 1 juli tot en met 12 juli

De Locht: 12 augustus tot en met 23 augustus 

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Zuivelweg is hier te lezen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Provincie Limburg
  • Bron artikel: Provincie Limburg
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws