facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Meerlose 13 jarige brengt boek uit

april 26, 2024

De 13 jarige Evi Rongen heeft onlangs een boek geschreven en uitgebracht. Tijdens een schoolproject op de Talentencampus in Venlo, waar Evi tot voor kort op school zat, realiseerde ze haar droom.

Evi heeft het syndroom van Down maar ze laat maar wat graag zien dat mensen niet moeten denken in beperkingen maar juist in mogelijkheden. Ruim een half jaar kostte het haar om het boek te schrijven. Samen met de Tienrayse tekenaar Ted Lenssen tekende ze de cover van het boek, en de illustraties die in het boek staan.

Evi speelt de hoofdrol in dit boek. Ze heeft een grote droom om naar New York te gaan. Maar dat mag niet van haar moeder. Ze bedenkt een plan om toch te kunnen gaan. Gaat hun plan lukken? En kan Evi eindelijk gaan shoppen in New York? Het boek is ook goed leesbaar voor mensen met een verstandelijke beperking. Het heeft grote letters en eenvoudige zinnen. 

Toen het boek gereed was moest het uiteraard gepresenteerd worden, en dat deed ze. Maar liefst vijf keer zelfs, in de schoolbibliotheek van haar eigen school, terwijl haar familie trots de presentaties bijwoonden. Inmiddels is de dertienjarige al bezig aan haar tweede boek!

Om iedereen een kans te geven om het boek, “Evi’s Wereld” te lezen staat het nu in de bieb van de school.

Kijk voor meer informatie op: https://winkel.downsyndroom.nl/

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Edward Media
  • Bron artikel: Edward Media
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Overige plaatsen