facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Waarderingspenning voor Michael Claessens

april 25, 2024

Op zaterdag 20 april 2024 werd de heer Michael Claessens (73) uit Venray geëerd met de Waarderingspenning van de gemeente Venray.

De onderscheiding werd hem overhandigd door locoburgemeester Wim de Schryver.

Gedurende de periode van 2007 tot en met 2023 heeft de heer Claessens een essentiële rol vervuld in het bestuur van de stichting Carillon Venray. Zijn voornaamste bijdrage lag in het streven naar professionalisering van de organisatie. Dankzij zijn toewijding is het carillon in de toren van de Sint-Petrus' Bandenkerk in Venray uitgegroeid tot een vijf-octaafs carillon van internationaal concert niveau, waarmee het een plek heeft veroverd in de top 15 van carillons wereldwijd.

Naast zijn werkzaamheden bij de stichting Carillon Venray heeft de heer Claessens ook zijn sporen verdiend bij het Venrays Mannenkoor, waar hij als zanger en als commissielid actief was. Hij diende als algemeen bestuurslid van 2011 tot 2015 en bekleedde van 2012 tot 2018 de functie van voorzitter van de muziekcommissie.

Het college van burgemeester en wethouders spreekt zijn oprechte waardering uit voor de heer Claessens langdurige en belangeloze inzet op diverse maatschappelijke terreinen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Gemeente Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws