facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Kampioenschap voor Biljartclub De Carambole uit Veulen

april 13, 2024

Het eerste team van Biljartclub De Carambole uit Veulen heeft triomfantelijk het kampioenschap binnengehaald in de B-klasse van de biljartbond Horst-Venray.

Met een overweldigende voorsprong van 23 punten hebben de spelers Jos van Meijel, Jan Poels, Hem Bouweriks, Jan Jeuken, Theo Derks en reservespeler Twan Jacobs zich tot kampioenen gekroond in de op één na hoogste klasse van de biljartbond.

Dit is de derde keer dat het eerste team de glorie van een kampioenschap mag ervaren. De eerste triomf dateert uit 1985, toen het team nog in de C-klasse speelde. In 2012 werd het tweede kampioenschap gevierd in de B-klasse, en nu, voor de derde keer, zijn ze zegevierend. Opmerkelijk is dat twee van de biljarters, Jos van Meijel en Theo Derks, alle drie de kampioenschappen hebben meegemaakt als spelers.

Met momenteel nog een vijftiental leden is de biljartclub uit Veulen springlevend. Het eerste team vertegenwoordigt de club in de B-klasse, terwijl het tweede team uitkomt in de D-klasse. Nieuwe leden zijn van harte welkom om zich aan te melden en kunnen altijd eens langskomen op donderdagavond in het clublokaal bij Café – zaal ’t Veule om de sfeer te proeven.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Foto met Loes
  • Bron artikel: De Carambole
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws