facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

GroenLinks: 'Stop de verdozing van ons fraaie Limburgse land'

april 05, 2024

"Met pijn in het hart zie ik dat ons fraaie Limburgse land in rap tempo wordt volgezet met grote opslag- en distributiecentra. De provincie moet paal en perk stellen aan die blokkendozen", vindt Statenlid Eric Sol van GroenLinks.

Om te beginnen moet Limburg in kaart brengen waar nog opslag- of distributiecentra gepland zijn. Een Maatschappelijke Kosten-Baten Analyse moet vervolgens inzicht geven in alle voor- en nadelen op lange termijn. Dat is nodig, want in het Beleidskader Werken aan een toekomstbestendige economie komt de sector opslag- en distributie nauwelijks aan bod, aldus Sol.

"De enige maatregel tot nu toe, is dat vestiging van hallen groter dan vijf hectare wordt getoetst door de provincie. Dat is bij lange na niet genoeg." In een motie pleit GroenLinks daarom vrijdag voor herbezinning op dit in het oog springende deel van de Limburgse economie.

Zelf windt hij er geen doekjes om: hij wil een rem op de verdozing. "De sector opslag- en distributie is niet toekomstbestendig. Hij biedt vooral kortlopende contracten. Het zijn jobs waar veel arbeidsmigranten op af komen, waardoor de regionale druk op de woningmarkt toeneemt. Verder is het zo dat veel Limburgers zich uitspreken tegen verdere verdozing. Ik ben het met hen eens.'

GroenLinks werkt elke dag aan een groener en socialer Limburg. Een Limburg, waar ook toekomstige generaties van het goede leven kunnen genieten. De partij is met vier Statenleden vertegenwoordigd in Provinciale Staten: Thea Jetten, Eric Sol, Kathleen Mertens en Arlan Dautzenberg. Deze bestuursperiode wordt extra ingezet op betere bereikbaarheid van het platteland, behoud van de Limburgse taal en cultuur, en structurele investeringen in Parkstad.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Groen Links
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws