facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray whatsapp omroepvenray
september 27, 2022
kijk live kijk live luister live

Politie

De Piëlhaas en D’n Hazekeutel hoopvol op invulling vastelaovend 2022

januari 25, 2022

Vastelaovesvereniging De Piëlhaas en jeugdvastelaovesvereniging D’n Hazekeutel hebben besloten om deze vastelaovend geen nieuwe prinselijke trio’s uit te roepen. Daarnaast zal er ook geen boerenbruidspaar en jeugdboerenbruidspaar worden bekendgemaakt en gaan de geplande optochten in Venray niet door.

Deze beslissingen volgen op een eerder besluit waarbij alle georganiseerde binnenactiviteiten zijn afgelast. Op dit moment kunnen de verenigingen geen waardig seizoen bieden aan de prins en jeugdprins en hun gevolg door de aanhoudende onzekerheden voor de komende periode tot en met vastelaovend.

De Piëlhaas en D’n Hazekeutel zijn echter toch hoopvol om invulling te geven aan vastelaovend 2022. De twee verenigingen zijn samen over de mogelijkheden in gesprek met horeca en gemeente Venray. Inmiddels is bekend dat de traditionele vastelaovesmis op zondag 27 februari zal worden uitgezonden door KRO-NCRV op NPO 2.

Beide verenigingen vinden het van groot belang dat de traditie in Venray in stand wordt gehouden maar ze laten ook weten dat de veiligheid en gezondheid van iedereen voorop staat.

Blief gezoond, laot de oeëre nie hange en…Hâldtòw!

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: CV De Pielhaas
  • Datum: dinsdag 25 januari 2022
  • Tijd: 10.31