facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Onthulling eikpunten Limburg bij Theehuis Odapark

maart 27, 2024

Op de klanken van het Limburgse volkslied, met de hand op de borst en een wapperende Limburgse vlag op de achtergrond, onthulde Wethouders en eikpunt ondernemers woensdag het eerste eikpunt in het Odapark te Venray.

De eikpunten, voorheen bekend als TOP (toeristische overstapplaatsen), staken de provincie en Noord-Limburgse gemeenten in een nieuw jasje. Volledig voorzien van imposant kunstwerk, een samenwerking met nabij liggende horecaondernemers en een uniek verhaal per eikpunt.

De eikpunten dienen als startlocaties voor wandel-, fiets- en ruiterroutes door Noord-Limburgs. Naast de onthulling van het eikpunt en bijbehorende landmark was er aandacht voor de waarde en impact van het project rondom het routenetwerk in Limburg. Zo deelde Martijn Buijsse, Wethouder Gemeente Bergen, dat we op deze manier mensen laten kennismaken met de diverse (natuur) parels die Noord-Limburg rijk is.

Méér dan een startpunt

De eikpunten bieden ons een manier waarop we ons Limburgs erfgoed nog meer kunnen waarderen en beleven.  Een manier om de recreatiedruk evenredig over de gebieden te verdelen, bezoekers te verleiden nieuwe en andere locaties te verkennen en recreatie in de provincie te stimuleren. De lancering van de eikpunten start in Noord-Limburg met het oog op een verdere uitrol binnen Limburg.

Erop uit!

Ontdek de eikpunten en verken de adembenemende wandel-, fiets en ruiterroutes in Noord-Limburg. Trek je fijnste wandelschoenen aan, of pomp je fietsbanden nog eens stevig op: Dit weekend liggen de eikpunten er op hun paasbest bij. Bij alle aangesloten horecaondernemers vind je een kaart met highlights in de omgeving én heerlijke paasactie.

Meer informatie vind je op de website: www.eikpuntenlimburg.nl

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Lotte Thielen Imagro
  • Bron artikel: Lotte Thielen Imagro
  • Maker: Omroep Venray
Gepubliceerd in Nieuws