facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Wens van Cultuurregio Noord-Limburg komt uit!

maart 20, 2024

Noord-Limburg heeft onlangs een belangrijke mijlpaal bereikt. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft de regio officieel erkend als cultuurregio.

Deze erkenning zal de regio niet alleen meer nationale zichtbaarheid geven, maar ook een stevig fundament leggen voor verdere samenwerking op het gebied van cultuur.

De Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de 13 gemeenten, waaronder Venray, wordt ondersteund door de Provincie Limburg. Samen zetten zij zich in voor de verdere ontwikkeling en versterking van de culturele sector. Dit omvat het initiëren van projecten die de zichtbaarheid van het culturele aanbod vergroten, het productie klimaat verbeteren en talentontwikkeling stimuleren, met name gericht op het behouden en aantrekken van jong creatief talent.

Deze erkenning vervult een langgekoesterde wens van de Cultuurregio Noord-Limburg. Het opent de deuren naar directe betrokkenheid bij het Ministerie, waarbij de regio haar missie kan delen en haar financiële positie nog verder kan versterken.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws