facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 02, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Update heropening van De Peel

maart 15, 2024

Op 13 maart heeft staatssecretaris Christophe van der Maat aan de Tweede Kamer gemeld dat Defensie in totaal 2.243 zienswijzen heeft ontvangen over de uitbreidingsplannen en dat het beantwoorden meer tijd vergt dan aanvankelijk gedacht.

Bijna de helft richt zich op de uitbreiding van de jachtvliegtuigcapaciteit, 10% van de reacties heeft betrekking op het versterken en concentreren van ondersteunende eenheden en 6% op de laagvlieggebieden voor helikopters. De meeste zienswijzen komen uit Noord-Brabant.

De beantwoording van deze zienswijzen zal worden vastgelegd in een Nota van Antwoord, naar verwachting eind mei door het kabinet. De inhoud hiervan zal worden meegenomen in het verdere onderzoek.

Defensie zal vervolgens in juni door heel Nederland gebiedsbijeenkomsten organiseren, waarbij de eerste resultaten van het plan-milieueffectrapport worden gepresenteerd en aanwezigen de mogelijkheid krijgen om aanvullende inzichten te delen.

Na afronding van het milieuonderzoek zal het kabinet na het zomerreces beslissen over de locaties waar de krijgsmacht zijn activiteiten kan uitbreiden. De verwachting is dat deze locaties eind 2024 of begin 2025 worden vastgesteld en ter inzage worden gelegd.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws