facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Producer, muzikant en arrangeur Jan Theelen overleden

januari 21, 2022

Zaterdag 15 januari 2022 is op 83-jarige leeftijd producer, muzikant en arrangeur Jan Theelen overleden. Hij was al enige tijd ziek.  Op zesjarige leeftijd begon hij met het bespelen op een accordeon. Hij begon later als pianist zijn carrière als professioneel beroepsmuzikant.

Hij werkte samen met artiesten als Tom Manders (Dorus), Gilbert Becaud, Corry Brokken, Lori Spee en Jan Boezeroen. In 1975 nam Joost Nuissl in zijn studio in de kelders van het Sint Anna in Venray het lied 'Ik Ben Blij Dat Ik Je Niet Vergeten Ben' op. Nuissl zong dit lied samen met de harmonie en het dameskoor uit Broekhuizenvorst. Hij woonde daar toen. Het lied kwam tot nummer zes in de Nationale Hitparade en op nummer zeven in de Nederlandse Top 40.

De muziekstudio van Jan Theelen Studio Venray zat eerst op de Jan Hensenstraat in Venray. Later verkaste deze naar het Sint Anna aan de Noordsingel in Venray, en weer wat later naar Munstergeleen.  

Hij arrangeerde en produceerde ook tal van carnavalsliedjes, van zowel Venray als Venlo. Ook voor het LVK. En hij arrangeerde het Zeskamplied van de succesvolle Zeskamp en Spel zonder Grenzen ploeg uit Venray in 1972.

In 2007 was Theelen winnaar van de Oeuvre-Priès van 't Limburgs Leed (Oeuvre prijs van het Limburgse Lied). Zijn overlijden is vrijdag pas bekendgemaakt door zijn familie. De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Rooynet
Gepubliceerd in Nieuws