facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
februari 21, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Kandidaten uit gemeente Venray eindigen op plaats 2, 3 en 4 in finale LVK

januari 26, 2024

Vanavond vond de 48e finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) plaats met maar liefst vier artiesten uit de gemeente Venray die meestreden om de felbegeerde titel.

In een bomvol feestpaleis van de Sjeng Kraft Companei passeerden 20 geweldige optredens de revue, waarbij Bjorn en Mieke met hun liedje Noeëts Mèr Vergaete als eerste de eer hadden om het podium te betreden. Als 6e deelnemer kwam de muzikale bijdrage van het dynamische duo Van Lieshout & Arts met hun nummer "Ik Wooj Nie Gaon" voor het voetlicht. Zij waren vastbesloten om het publiek te verrassen met hun performance.

Later op de avond was het de beurt aan de veelbelovende acts van 'Goedzat' die de Póshaas al van stal hadden gehaald.  Als twaalfde was 'Pruuf Mar' aan de beurt met "Nog Nie Te Laat" om een onvergetelijke indruk achter te laten bij het LVK-publiek.

Na de presentatie van alle 20 deelnemers kreeg het publiek vanaf 21.48 uur de kans om hun favoriete act naar de overwinning te helpen door te stemmen. SMS LVK (spatie) 01 voor Bjorn en Mieke, 06 voor Van Lieshout en Arts, 11 voor Goedzat en 12 voor Pruuf Mar naar 4004. Er kon per stemmer gestemd worden op 3 verschillende acts. Voor elke stem moest dan wel een afzonderlijke SMS gestuurd worden.

John Tana zorgde tijdens de stemming voor de gezelligheid in het feestpaleis met een optreden.

Om 22.10 uur werden de lijnen gesloten en ging de jury aan het werk om de uitgebrachte stemmen te tellen gevolgd door de uitslag vanaf 22.40 uur.

In de voorlaatste stemmingsronde stond Spik & Span met 'Vastenach' bovenaan, gevolgd  door Bjorn en Mieke en Pruuf Mar. Van Lieshout & Arts was zesde.

Opvallend was dat er diverse malen boegeroep klonk bij de puntenverdeling voor van Lieshout & Arts uit Venray. In de eerste ronde ontvingen zij slechts 1 punt. Een luid boegeroep was het gevolg. In 2 andere rondes  ontvingen zij het maximaal aantal van 16 punten. in andere rondes ontvingen zij respectievelijk 7 en 15 punten.

Bjorn en Mieke uit Venray eindigden uiteindelijk op de tweede plaats met 68 punten na de winnaar Spik en Span met 74 punten. Pruuf Mar uit Ysselsteyn eindigde als derde op gepaste afstand met 59 punten.

Het Venrayse duo van Lieshout & Arts werd vierde met 55 punten. Kortom een resultaat wat er zijn mag met drie bijdrages uit de gemeente Venray bij de eerste vier.

Goed Zat uit Veulen eindigde als twaalfde van de twintig deelnemers met 23 punten.

 

De uitzending startte om 20.00 uur en was live te volgen op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Wim
Gepubliceerd in Nieuws