facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Rotary Venray levert financiële bijdrage aan bibliotheek Speciaal Basisonderwijs Focus

januari 17, 2024

Zondag 29 oktober 2023 organiseerde Rotary Club Venray in Schouwburg Venray wijn- en bierproeverij Pruve & Proate; een jaarlijks terugkerend evenement voor het goede doel.

Naast het genieten en kopen van wijnen en bieren konden bezoekers bieden op de vele kavels die middels een veiling worden verkocht.

De gehele opbrengst van de dag is bestemd voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor een internationaal doel; “Noodhulp voor Dnipro in Oekraïne” voor steun aan lokale ziekenhuizen en vluchtelingenkampen. En voor een lokaal doel; Boeken voor de leerlingen van Speciaal Basisonderwijs (SBO) Focus te Venray.

SBO Focus is een school voor kinderen met specifieke leer en/ of gedragsproblemen, waardoor het voor hen (tijdelijk) niet mogelijk is om onderwijs in het reguliere basisonderwijs te volgen. De school heeft grote behoefte aan nieuwe boeken voor de leerlingen en Rotary Venray zag in deze behoefte een mooi doel voor het jaarlijkse evenement.

Woensdag 10 januari was de uitreiking van de cheque met daarop het bedrag voor SBO Focus. Na een rondleiding door het gebouw was het tijd voor de bekendmaking van het bedrag. Het was aan de leerlingen van de leerlingenraad van SBO Focus om in een gesprek met o.a. de voorzitter van Rotary Venray, Inge van der Borght, middels het in elkaar zetten van een puzzel het bedrag te achterhalen. Het bedrag; € 7.500, - werd bijzonder enthousiast ontvangen.

Op de foto ziet u de centrale ontmoetingsruimte van de school, op de achterwand is de bibliotheek zichtbaar.

De leerlingen van de leerlingenraad, met links; Inge van der Borght, voorzitter Rotary Venray en rechts; Jeanette van der Werf, medewerker SBO Focus en tevens lid van Rotary Venray.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Geebie van Waaijenburg
  • Bron artikel: Geebie van Waaijenburg
Gepubliceerd in Nieuws