facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Het Glazen Huis van start: Het verlangen om te helpen!

december 31, 2023

Op 1 januari 2024 gaat de tweede editie van Het Glazen Huis van start in Venray, georganiseerd door Stichting Level Inn.

Na het succes van vorig jaar, waarbij bijna € 3.000 werd opgehaald voor drie goede doelen, keert het evenement terug om nog meer bij te dragen aan de lokale gemeenschap.

Initiatiefnemer Christiaan Engels van Stichting Level Inn licht toe:"Ons motto is dat elk kind gewoon kind moet kunnen zijn en volledig moet kunnen deelnemen aan de maatschappij. Daarom zoeken we elk jaar naar organisaties die zich inzetten voor deze doelgroep, en we zijn blij dat we met de gekozen goede doelen hieraan kunnen bijdragen."

Net als vorig jaar zijn er dit jaar ook weer 3 goede doelen gekozen:

  • Kinderhospice Kwatro in Horst levert een waardevolle bijdrage aan gezinnen in moeilijke tijden;
  • Kindervakantiewerk Venray organiseert activiteiten tijdens de zomervakantie, waarmee kinderen gewoon kind kunnen zijn;
  • Speelgoedbank Venray zorgt ervoor dat elk kind, ongeacht de financiële situatie thuis, toegang heeft tot speelgoed.

Tijdens Het Glazen Huis staan muziek, podcasts en games centraal, met verzoeknummers, prachtige muziek, en interessante verhalen. Christiaan zal zelf als deejay optreden en het evenement biedt ook ruimte voor activiteiten zoals bingo avonden en knikkerraces.

Bedrijven of individuen die willen bijdragen kunnen nog steeds sponsor worden door maaltijden te verzorgen, aangezien niet alle dagen momenteel gedekt zijn. Het vinden van een sponsor voor de elektriciteitskosten was een aanzienlijke uitdaging, maar dankzij de betrokkenheid van Dennis Velders is dit toch gelukt. Nu staan ze voor de uitdaging om het evenement te vergroten en hopen ze in de toekomst een breder publiek te bereiken via radio, televisie of een ander toegankelijk platform.

Hoewel deze editie nog niet gestart is, werkt Christiaan al aan de volgende. Ze zoeken enthousiaste vrijwilligers (sponsoren) voor zowel Het Glazen Huis als Stichting Level Inn in het komende jaar.

Christiaan's persoonlijke motivatie komt voort uit het verlangen om anderen te helpen. “Geld maakt me niet gelukkig, maar het zien van blije gezichten wel. In het verleden heb ik zelf eens 48 uur lang een uitzending verzorgd zonder te slapen. Zo is het idee van het Glazen Huis ontstaan.  Ik vind het geweldig dat ik mijn passie en hobby, muziek maken, kan uitoefenen. Het is voor mij vooral belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn, dat ieder mens uniek is, en daarom vind ik het zo prachtig om tijdens het Glazen Huis geld op te halen voor verschillende goede doelen."

Het Glazen Huis begint op maandag 1 januari om 19.00 uur en duurt tot zondag 7 januari, 19.00 uur Alle details zijn beschikbaar op https://www.levelinn.nl/glazenhuis, waar je de livestream kunt volgen en donaties kunt doen. Ook is er een mogelijkheid om een donatie door de brievenbus te doen bij Schoutenstraatje 15 in Venray

Christiaan Engels benadrukt ook zijn droom om ooit een fysiek Glazen Huis op een plein te organiseren, wat zou leiden tot een groot feest rondom het evenement. Tot slot wil hij iedereen bedanken die vertrouwen heeft in Het Glazen Huis en die heeft bijgedragen aan het succes ervan.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting Level Inn
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws