facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 06, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nationale Naturalisatiedag, een feestelijk welkom nieuwe Nederlanders

december 18, 2023

Op 15 december ontving de gemeente Venray alle inwoners die dit jaar Nederlander zijn geworden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Het gaat om 82 mensen uit onder meer Syrië, Irak, Iran, Tsjechië, Amerika, Duitsland, Spanje, Filipijnen, Polen, Suriname, Afghanistan, Somalië en Eritrea. In een officiële en feestelijke ceremonie is stilgestaan bij het inburgeringsproces en het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit.

De zeven meest recente nieuwkomers kregen op deze dag een Koninklijk Besluit of Optie Besluit uitgereikt waarmee zij officieel Nederlander werden. De andere nieuwe Nederlanders ontvingen dit besluit al eerder dit jaar nadat zij een langdurig inburgeringstraject hadden doorlopen. Alle 82 nieuwe Venraynaren gaan de gemeente Venray verrijken met hun eigen achtergronden en culturen, maar respecteren tegelijkertijd ook de Nederlandse cultuur en de rechten en plichten die daarbij horen.

Paspoort en identiteitskaart

Als cadeau ontvingen de volwassenen een gratis paspoort en de kinderen een identiteitskaart van de gemeente Venray. Ook krijgen de nieuwe Nederlanders een jaarabonnement op weekblad Peel en Maas en een vrijkaartje voor het Venrays museum.

Koninkrijksdag

De nationale Naturalisatiedag vindt ieder jaar op 15 december, op Koninkrijksdag, plaats. Deze dag staat in het teken van nieuwe Nederlanders die het integratieproces in Nederland hebben doorlopen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Omroep Venray
  • Bron artikel: Gemeente Venray
  • Maker: LOV
Gepubliceerd in Nieuws