facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 19, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Anne Thielen, voorzitter CDA Limburg: “Streven naar verbinding”

december 15, 2023

Anne Thielen, met een unanieme steun van de leden, is verkozen als de nieuwe voorzitter van het CDA Limburg. In een tijd waarin individualisme toeneemt, groeit de noodzaak van politieke partijen die streven naar verbinding.

Samen met frisse gezichten zoals Henri Bontenbal en Michael Theuns is zij vastbesloten om actief bij te dragen aan het vormgeven van de toekomst en het leiden van de partij in deze richting.

Als voorzitter van CDA Limburg vervult Anne Thielen een sleutelrol in het Dagelijks Bestuur (DB) en het Algemeen Bestuur (AB), waarin alle lokale afdelingen uit Limburg vertegenwoordigd zijn. Daarnaast vertegenwoordigt zij de provincie binnen het nationaal partijbestuur (verenigingsraad) en onderhoudt zij nauw contact als adviseur met de CDA Statenfractie in Limburg. In deze belangrijke periode voor de toekomst van het CDA neemt Anne Thielen de regie op veranderingen en treedt zij verbindend op naar alle afdelingen.

Voor Anne is het cruciaal om lokale afdelingen te ondersteunen en te verbinden, aangezien zij de basis van de partij vormen. Zij erkent dat het CDA nog steeds de partij is waar mensen lokaal het verschil maken en benadrukt de noodzaak om het vertrouwen na roerige tijden te herwinnen. In samenwerking met goede mensen en een doorlopend onderwijsprogramma wil zij talenten ontwikkelen en samen met de afdelingen een actieplan opstellen om de lokale basis te behouden.

Volgens Anne Thielen is het grootste vraagstuk waarmee CDA Limburg momenteel wordt geconfronteerd het verlies van vertrouwen in de politiek, zoals bleek uit de resultaten van de Tweede Kamerverkiezingen. “De uitdaging is om in een steeds individualistischer samenleving het vertrouwen terug te winnen met idealen die draaien om gemeenschapszin en fatsoen”, aldus Anne Thielen.

Op het gebied van samenwerking met andere politieke partijen in Limburg benadrukt Anne de slogan van de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen: 'Samenwerken voor Limburg'. Zij ziet samenwerking voornamelijk in de Provinciale Staten plaatsvinden.

Anne Thielen heeft de intentie uitgesproken om ook in Den Haag het geluid van Limburg kracht bij te zetten. Zij wil zich specifiek richten op het vertegenwoordigen van de regio’s, waarbij zij aangeeft dat nog te veel beslissingen in de Randstad worden genomen en te veel geld daar wordt besteed. Zij pleit voor een sterkere inbreng vanuit de regio’s, inclusief taal, cultuur en tradities.

Wat haar uniek maakt voor deze rol: Anne Thielen: “Is enerzijds mijn jeugdige, frisse en eigentijdse perspectief, en anderzijds mijn ervaring binnen de partij in diverse functies, waardoor ik ook leden en afdelingen heb leren kennen. Het samenspel van deze aspecten motiveert mij om actief een stap naar voren te zetten.”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: CDA
  • Bron artikel: Omroep Venray
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws