facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Convenant Waterpanel Noord getekend

november 01, 2023

Op donderdag 26 oktober vond het Bestuurlijk Waterpanel overleg plaats, waarbij het vernieuwde samenwerkingsverband tussen de convenantpartners van Waterpanel Noord officieel is bekrachtigd. Dit samenwerkingsverband is van groot belang voor de regio en omvat diverse overeenkomsten met betrekking tot waterbeheer.

Het convenant bevat gedetailleerde afspraken betreffende de samenwerking tussen de verschillende convenantpartners op het gebied van waterketenbeheer. Bovendien fungeert dit samenwerkingsverband als de operationele regio in het kader van het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie. Binnen dit kader worden maatregelen voorbereid die de inrichting van Nederland tegen 2050 waterrobuust en klimaatbestendig moeten maken.

De impact van dit samenwerkingsverband wordt duidelijk zichtbaar in concrete projecten die onder de noemer "Waterklaar" worden uitgevoerd. Deze projecten variëren van het vergroenen en verbeteren van schoolpleinen tot het afkoppelen van regenwater en initiatieven op het gebied van klimaatadaptatie in verschillende gemeenten. Daarnaast omvatten de activiteiten de oprichting van een regionaal grondwatermeetnet, het houden van risico dialogen en de coördinatie van klimaatstresstesten.

Door de nauwe samenwerking met 15 noordelijke gemeenten, waaronder gemeente Venray en andere partners, worden niet alleen kennis en ervaring gedeeld, maar wordt ook het netwerk optimaal benut. Dit stelt hen in staat om flexibel in te spelen op regionale ontwikkelingen. Bovendien biedt het kansen voor een uniformer beleid en de gezamenlijke uitvoering van regionale projecten.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Waterpanel Noord
  • Bron artikel: Waterpanel Noord
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws