facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 04, 2024
     
Gemist kijk live luister live

CDA maakt zich zorgen over wachtlijsten zwemlessen

oktober 25, 2023

Recentelijk zijn er signalen opgedoken over langdurige wachttijden voor zwemlessen in de gemeente Venray. Het gemiddelde wachttijd voor zwemles bedraagt momenteel een jaar. Dit probleem wordt verergerd doordat er slechts één plek is in de gemeente waar ouders hun kinderen kunnen inschrijven voor zwemlessen, namelijk bij zwembad de Sprank.

Naast de Sprank is de zwemschool "Zwempiraten" in het Parkhotel Horst een van de weinige andere opties voor kinderen uit Venray. De school biedt momenteel zwemlessen aan 52 kinderen, met nog eens 25 kinderen op de wachtlijst. Helaas is de huurovereenkomst voor deze zwemschool in het Parkhotel Horst opgezegd vanwege een andere samenwerking, wat betekent dat ze eind dit jaar een nieuwe locatie moeten vinden om hun activiteiten voort te zetten.

Elke poging van de zwemschool om alternatieve locaties te onderzoeken, heeft tot nu toe negatieve reacties van de gemeente Venray opgeleverd. Ook lijkt een zwembad in Leunen geen toekomst te hebben als zwemschool volgens de gemeente Venray.

Deze ontwikkelingen hebben geleid tot vragen vanuit de CDA fractie aan de gemeenteraad. Deze vragen weerspiegelen de groeiende bezorgdheid over de beschikbaarheid van zwemlessen in de gemeente Venray en de toekomst van zwemscholen in de regio. De gemeente wordt uitgenodigd om antwoorden te geven en oplossingen te zoeken om te zorgen dat kinderen in Venray toegang blijven houden tot zwemonderwijs.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: CDA
  • Maker: Diana
Gepubliceerd in Nieuws