facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Nacht van de Nacht – Doe het licht uit in Limburg

oktober 11, 2023

De Nacht van de Nacht vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober, de nacht waarop de wintertijd ingaat en het een extra uur donker is! Dit jaar is het tijdens de Nacht van de Nacht ook nog eens Volle Maan.

Bezoek een van de tientallen activiteiten in Limburg en ervaar hoe belangrijk duisternis is voor mens en natuur! Beleef de nacht tijdens een avontuurlijke estafette in Roermond, wandel mee in natuurgebieden, parken en steden in Afferden, Beek, de Peel, Maastricht en het Jammerdal, bezoek een vleermuizenkelder in Helden of kom dineren bij kaarslicht in Vijlen.

Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Dit zorgt niet alleen voor energieverspilling maar verstoort vooral het natuurlijke ritme van mensen, dieren en zelfs planten. Door in het hele land zoveel mogelijk de verlichting van gebouwen uit te doen wordt in de langste nacht aandacht gevraagd voor duisternis. Talloze kantoren, bedrijfsgebouwen, monumenten doen al mee. Zo doet ook Gemeente Maastricht dit jaar weer de verlichting uit. Ook worden er tijdens de nacht vele evenementen georganiseerd om het donker te ervaren. Hoe meer duisternis, hoe meer de nacht leeft! Doe jij ook mee?

Bekijk alle activiteiten in Limburg hier: https://www.nachtvandenacht.nl/activiteiten/

Let op: Mis je een activiteit in jouw regio? Onze ervaring is dat tot twee weken voor de Nacht van de Nacht nog diverse activiteiten worden aangemeld via de website.

Organiseer je zelf een activiteit? Meld deze dan aan op de website: http://www.nachtvandenacht.nl/activiteit-aanmelden/

Ook in Venray wordt de Nacht van de Nacht beleefd.

IVN Geysteren-Venray organiseert een nachtavontuur voor volwassenen en kinderen in natuurgebied Vlakwater bij het gebouw van Jong Nederland Venray Kempweg 162. Aanmelden is niet nodig. Men kan tussen 19.30 en 20.30 uur met deze nachttocht starten. De activiteit duurt tot maximaal 22.00 uur. Helaas is deze tocht niet geschikt voor minder validen.

Neem geen zaklampen mee zodat iedereen kan genieten van het donker. Kosten vrijwillige bijdrage in het IVN -vogelhuisje.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Maurice Hertog
  • Bron artikel: Natuur en Milieu Limburg
Gepubliceerd in Nieuws