facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 29, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Straatcoach in Henseniuskwartier Venray blijft

oktober 05, 2023

Aankomend jaar blijft er in de buurt Henseniuskwartier in Venray een straatcoach aanwezig op drukke tijden. Dagelijks, variërend tussen 16 en 22 uur houdt die toezicht en spreekt mensen aan op ongewenst gedrag. Aanvullend op de Afvalcoach heeft de straatcoach ook een rol om inwoners aan te spreken die het afval niet op de juiste wijze of op de verkeerde tijdstippen aanbieden.


Sinds juli van dit jaar lopen er al dagelijks straatcoaches rond in de wijk, vooral op de momenten dat het druk is op straat. Zij houden extra toezicht en dragen zo bij aan de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. En daar is behoefte aan, zo geven wijkbewoners, ondernemers en ook de wijkraad Venray-Centrum aan. De straatcoaches zetten zich vooral in om overlast van verkeer en foutparkeren tegen te gaan, maar ook om bijvoorbeeld rondhangende personen aan te spreken.


Voormalig toezicht beëindigd
Eerder zetten de coffeeshopexploitanten al een gastheer in om toezicht te houden in het gebied rond de coffeeshops. Dit bleek wettelijk niet toegestaan omdat alleen de overheid toezicht mag houden in de openbare ruimte. Het gastheerschap is toen beëindigd. Tijdens de proef om het Henseniuskwartier autoluw te maken, is ook extra toezicht ingezet. Met het beëindigen van de proef, stopte dat, maar de behoefte aan toezicht bleef bestaan.


Toezicht heeft positief effect
Burgemeester Michiel Uitdehaag: “We vinden het belangrijk dat de inwoners en ondernemers in het Henseniuskwartier en aangrenzende straten prettig kunnen wonen, werken en verblijven. De aanwezigheid van straatcoaches draagt daar enorm aan bij. Dat is ook echt gebleken. Daarom ben ik blij dat we het toezicht nu ook voor volgend jaar goed geregeld hebben. Intussen blijven we natuurlijk ook werken aan andere maatregelen die een positief effect hebben op de buurt.”

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Persdesk gemeente Venray
Gepubliceerd in Nieuws