facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid

september 22, 2023

Een op de tien mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. Nog eens een op de drie Nederlanders heeft er wel eens last van.

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Van 28 september t/m 4 oktober zijn er in heel Venray activiteiten om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Iedereen kan meedoen aan deze week. Zo is er op een aantal plekken een koffie-inloop, een rondleiding door de Grote Kerk en een proefles gym of dans voor senioren.

Actieweek

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid De Week tegen Eenzaamheid 2023 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan driekwart van de gemeenten in Nederland en zo’n 170 landelijke maatschappelijke organisaties, instellingen en bedrijven zijn bij het programma aangesloten. 

Kijk wat jij kunt doen tegen eenzaamheid en doe mee met de gezellige activiteiten op www.venraybeweegt.nl/projecten

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
Gepubliceerd in Nieuws