facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 03, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Grootste regionale paviljoenbeurs HILTHO in aanbouw

september 21, 2023

Lifestylebeurs HILTHO in Horst maakt zich klaar voor een nieuwe editie die dit jaar plaats vindt van 6 t/m 11 oktober. De opbouw op het evenemententerrein aan het Peeldijkje in Horst is inmiddels in volle gang.  De nieuwe organisatie houdt de rijke historie van het evenement in stand en voegt tegelijkertijd nieuwe elementen toe aan het programma. Zoals gewoonlijk ontdekken bezoekers een breed scala aan lokale bedrijven en is er entertainment. Dit jaar zijn er daarnaast inspiratiesessies te bezoeken en kunnen bezoekers meedoen met een beursspel.

Paviljoenbeurs

De Hiltho wordt elke vier jaar gehouden in paviljoententen. Op een terrein waar niets is verrijst in enkele weken tijd een compleet overdekt “pop-up winkelcentrum”. Dit voor, door en met lokale ondermens. De paviljoenen en het regionale karakter maken de HILTHO uniek ten opzichte van een landelijke beurzen die gehouden worden in een vaste evenementenhal en niet het persoonlijke karakter van je eigen regio hebben. Organisator Han Geurts geeft aan vooral veel waarde te hechten aan de regionale betrokkenheid.

Vernieuwde opzet

Ondanks een nieuwe organisatie en nieuwe elementen, blijft de HILTHO dé plek waar lokale ondernemers, bedrijven en organisaties hun producten en diensten kunnen tonen aan een breed publiek. Dit jaar ont moet je er meer dan 160 exposanten uit de regio. Maar er zijn ook nieuwe elementen zoals inspiratiesessies, waarin deelnemers en maatschappelijke organisaties inzichten en informatie delen over actuele onderwerpen. Van technologie tot duurzaamheid en van lifestyletrends tot gezondheid: bezoekers kunnen vrij binnenlopen bij deze sessies en krijgen een schat aan kennis en informatie.

Horeca en Entertainment

Centraal op de beurs is het horeca paviljoen en een nostalgische spiegeltent. Dit wordt verzorgd door een samenwerking van drie lokale horecaondernemers. Grand Café Coenders, Café de Beurs en Restaria Horst. Ook is hier dagelijks een gevarieerd entertainmentprogramma gevuld met een divers aanbod aan artiesten variërend van koren tot solo artiesten of complete bands, maar allemaal talent uit de regio.

Meer informatie over de inspiratie-sessies, het entertainmentprogramma en de kaartverkoop is te vinden op www.hiltho.nl.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Hiltho Horst
  • Bron artikel: Hiltho Horst
Gepubliceerd in Nieuws