facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 26, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Topkoks uit Venray aan de slag voor Venrayse Favorieten

januari 09, 2022

Social media is er vol van… het kookboek dat Kiwanisclub de Rooyse Ladies en Guido van Dijck gaan samenstellen met de Venrayse Favorieten. Iedereen uit de gemeente Venray wordt gevraagd hun favoriete, bijzondere of lekkere recept in te sturen voor 31 januari. Maar wat gaat er daarna gebeuren?

De Rooyse Ladies hebben zes topkoks uit Venray gevraagd mee te werken aan het boek. Na een eerste selectie gaat vervolgens deze vakkundige groep, bestaande uit: Tim Slui, Véronne Rutten, Floor van Bussel, Bas Vermeulen, Mathijs Jacobs en Roel Linssen aan de slag om daar de beste recepten uit te selecteren die vervolgens uitgebreid in woord en beeld in het kookboek Venrayse Favorieten komen. De koks kijken onder meer naar de originaliteit van een recept maar bijvoorbeeld ook of het makkelijk of moeilijk te bereiden is. Op een later moment zullen de geselecteerde kandidaten hun gerecht zelf bereiden en presenteren aan deze koks. 

Iedereen die in de gemeente Venray woont (dus ook de kerkdorpen) kan een recept aanleveren. Het maakt niet uit voor welk seizoen, het mag een amuse of voorgerecht zijn maar ook een hoofdgerecht, gebak of toetje. Afkomstig uit landen als Suriname, China, Afghanistan of Polen, maar ook uit eigen land of streek liggen er beslist lekkere recepten in de kast. Wil je meedoen? Op de website van de Rooyse Ladies (www.kiwanisderooyseladies.nl) staat precies beschreven hoe je je recept kunt aanleveren, met beschrijving van bereiding en ingrediënten.

Voor de koks is het de "kers op de taart" als er een mooi, leuk, bijzonder verhaal achter het recept zit. Bijvoorbeeld van wie het oorspronkelijke recept afkomstig is, waar je het voor het eerst hebt geproefd of leerde klaarmaken, of waarom dit gerecht zo bijzonder is voor jou. Juist dat verhaal geeft betekenis aan jouw favoriete recept en dat willen de Rooyse Ladies graag samen met jou in woord en beeld brengen voor het kookboek. Heb jij zo'n bijzonder recept liggen? Deel het met de Rooyse Ladies en stuur het in voor 31 januari.

De opbrengst van het kookboek gaat naar Odapark Venray en zal besteed worden aan het realiseren van een speel-kunstwerk voor en door kinderen van de gemeente Venray. 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Kiwanis de Rooyse Ladies
Gepubliceerd in Nieuws