facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 18, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Telefoonnummer nieuwe gemeente Land van Cuijk zorgt voor verwarring

januari 06, 2022

Telefonistes van Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer hoorden deze week diverse malen de volgende tekst: “ Hallo, mag ik van u een nieuwe afvalkalender, Een wat? “Een papieren afvalkalender! ”Bel ik nu met de gemeente?” Nee,” werd geantwoord: “ U belt met het ziekenhuis”.

De nieuwe gemeente Land van Cuijk die opgestart is op 1 januari heeft nu ook een nieuw telefoonnummer en dat lijkt erg veel op dat van het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Dat zorgt in de eerste week al gelijk voor misverstanden. Nee, bij het ziekenhuis hebben ze geen papieren afvalkalenders.

Mensen krijgen het ziekenhuis aan de lijn, terwijl ze bij de gemeente Land van Cuijk moeten zijn. De telefoonnummers van de nieuwe grote fusiegemeente en van het eigen streekziekenhuis lijken ineens erg veel op elkaar: 0485-854000 en 0485-845000.

Vooral oudere inwoners maken nogal eens de vergissing om twee cijfers te verwisselen.

De gemeente Land van Cuijk verstuurt in dit digitale tijdperk geen papieren afvalkalender meer, dus daarom kregen ze bij de gemeente en het ziekenhuis extra bellers aan de lijn, die alsnog om een papieren versie vragen.

Het ziekenhuis meldt dat ze de komende tijd gaan bekijken wat de effecten op hun telefoonverkeer zal zijn.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Archief Omroep Venray
  • Bron artikel: Dagblad de Gelderlander
Gepubliceerd in Overige plaatsen