facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 28, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Kruisen en Kapellen plaatst enkele kruisen

augustus 22, 2023

Na een periode van restauratie aan de kruisen van de Horsterweg in Leunen, kruis van de Tunnelweg in Castenray en het corpus van de Enge Steeg in Leunen heeft de stichting deze monumentjes van devotie afgelopen week weer terug geplaatst op de oorspronkelijk plek.

Ook heeft de stichting het kruis opgehaald dat bij de Veltumse Kapel staat. Dit kruis wordt de komende maanden volledig opgeknapt zodat het in het najaar weer terug geplaatst kan worden.

Twee weken geleden is het kruis van de Bolerostraat Venray naar het atelier gebracht omdat dit door vandalen omgetrokken en flink beschadigd is. Hier is veel werk aan om het weer op te knappen.

Wellicht is het opgevallen dat de stichting op diverse plaatsen in het veld de bordjes heeft staan met de tekst “Monumentje in onderhoud”. Het is van groot belang om deze monumentjes van devotie voor het nageslacht te behouden. De stichting houdt zich hiermee bezig voor zowel gemeentelijke monumentjes als ook particuliere monumentjes.

Misschien vindt u het fijn om iets te betekenen voor de stichting, dit kan op vele manieren en voor mensen met diverse vaardigheden. Hebt u interesse en neem dan vrijblijvend contact op met het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie ook www.kruisenenkapellenvenray.nl

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Stichting kruisen en Kapellen Venray
  • Bron artikel: Stichting kruisen en Kapellen Venray
Gepubliceerd in Nieuws