facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 27, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Taxiplatform Uber doet intrede in Venlo en Venray

augustus 18, 2023

Taxichauffeurs die werkzaam zijn in de steden Venlo en Venray, kunnen vanaf vandaag gebruik maken van de Uber-app (UberX), om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit.

Met de uitbreiding wil het van origine Amerikaanse taxiplatform het naar eigen zeggen voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden.

Bemiddeling tussen klant en chauffeur

Uber is een organisatie die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer. Via de mobile app kunnen klanten gebruik maken van de service, daarna wordt de prijs van de rit zichtbaar. Als er een chauffeur beschikbaar is rijdt hij naar de potentiële klant. Na de rit kan die dan online betalen.

“We willen voor iedereen een goede partner zijn in alle steden waar wij actief zijn”, zegt Maurits Schönfeld, directeur van Uber Noord-Europa, over de uitbreiding. “Met de start van Uber in Venlo en Venray willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.”

Wereldwijd actief

Uber is in ruim 72 landen actief en in Nederland ook in verschillende regio’s, waaronder in de Randstad en in Brabant. Ook in steden als Groningen, Arnhem en Nijmegen, kunnen zowel chauffeurs als passagiers gebruik maken van Uber. Eerder spreidde het Amerikaanse techbedrijf haar vleugels uit naar Enschede, Groningen en Maastricht.

Uber hanteert meestal lagere prijzen als de gevestigde taxibedrijven, wat voor laatsgenoemde een geduchte concurrentie gaat betekenen.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Pixabay
  • Bron artikel: Taxipro.nl
Gepubliceerd in Nieuws