facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
december 10, 2023
kijk live kijk live luister live
top250 allertijden

warme kerst

Paviljoen Theresia op Annapark wordt omgebouwd tot zorgappartementen

juli 14, 2023

Op woensdag 12 juli hebben Domus Valuas en de Renschdael Groep, een overeenkomst ondertekend ten behoeve van de realisatie van 35 zorgappartementen op het Annapark in Venray.

Niet alleen een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Annapark, maar tevens een mooie bijdrage aan de toekomstbestendige aanpak van wonen en zorg in Venray.

Paviljoen Theresia

De zorgappartementen worden gerealiseerd in paviljoen Theresia, vroeger de woonplek voor ongeveer 120 zusters. Dit gemeentelijke monument wordt volledig gerestaureerd en getransformeerd naar 35 ruime appartementen waar bewoners, naast 24-uurs zorg, gebruik kunnen maken van hoogwaardige service en een welzijnspakket die door Domus Valuas wordt geboden. En aangezien wooncomfort voor deze doelgroep van groot belang is, wordt extra aandacht geschonken aan duurzaamheid. Hiertoe wordt een groot aantal maatregelen genomen.

Tweede kwartaal oplevering

De gemeente Venray is desgevraagd erg blij met deze ontwikkeling, waarmee invulling wordt gegeven aan de samenwerking die met verschillende partijen is aangegaan ten aanzien van wonen en zorg. “De zorgontwikkeling van Theresia draagt bij aan de toenemende zorgvraag die de gemeente Venray op zich af ziet komen”, aldus Wethouder Jan Jenneskens. Dit wordt ondergeschreven door Erik van den Boom: “Met deze ondertekening wordt direct een bijdrage geleverd aan de invulling van de gemaakte afspraken ten aanzien van de realisatie van woningen voor senioren en andere doelgroepen met een zorgbehoefte.” Ook Marcel van Rensch is gelukkig met deze mijlpaal. “Wij gaan werken aan een win-win. Nieuwe zorgappartementen voor een doelgroep waarvoor op dit moment te weinig ruimte is in Venray en een prachtige toevoeging aan ons park, waarmee wij onze zorgvisie verder invulling geven.” Vincent Hofs vervolgt “Ik ben dan ook blij dat Domus Valuas heeft gekozen voor het Annapark en wij een prachtige bestemming hebben gevonden voor het gemeentelijke monument Theresia, die wij hiervoor volledig restaureren, verduurzamen en transformeren naar een prachtige nieuwe woonplek.”

Volgens de planning wordt aan het einde van dit jaar gestart met de restauratie en transformatie van paviljoen Theresia. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2025 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de prachtige nieuwe appartementen in deze unieke omgeving.

Over Domus Valuas

Domus Valuas is ontstaan door de fusie in 2022 tussen Domus Magnus (opgericht in 2004) en Valuas Zorggroep (opgericht in 2011). Gezamenlijk heeft het bedrijf 31 locaties verdeeld over 8 provincies en biedt het hoogwaardige zorg en service aan 800 bewoners en met circa 1.500 medewerkers.

 

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Renschdael Groep
Gepubliceerd in Nieuws


Omroep Venray zoekt een
enthousiaste secretaris


Als secretaris ben je lid van het dagelijks bestuur van Omroep Venray en verricht je organisatorische, beleidsmatige en uitvoerende werkzaamheden. Ben je op zoek naar een bestuursfunctie en heb je tijd om vrijwilligerswerk te doen?
Dan hebben wij misschien wel een leuke, uitdagende functie voor je!
Of wil je alleen secretariële werkzaamheden uitvoeren voor de lokale omroep?
Ook dan zijn we op zoek naar jou!

Bekijk hier de werkzaamheden of reageer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..