facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
mei 07, 2024
     
Gemist kijk live luister live

Odapark ontvangt een structurele bijdrage van het Mondriaan Fonds!

juli 12, 2023
Odapark, centrum voor hedendaagse kunst uit Venray ontvangt € 220.000,- van het Mondriaan Fonds voor het programma van 2024 en 2025.  Odapark krijgt deze bijdrage voor haar inspirerende programma en aanjagende rol in Limburg en de Euregio.
 
Odapark heeft holistische artistiek programma dat laat zien dat kunst verweven is met de maatschappij en waar volgens de adviescommissie een hoge mate van oorspronkelijkheid en energie uit spreekt. Zij meent dat uit de recente activiteiten duidelijk zichtbaar wordt hoe Odapark de lokale context verweeft met grotere vraagstukken en de artistieke praktijk van kunstenaars. Publieksverbreding is volgens de commissie onderdeel van het DNA van Odapark. Het kunstpodium weet in de ogen van de commissie steeds nieuwe doelgroepen aan zich te verbinden, door deze op welkome en persoonlijke wijze onderdeel te maken van hun programma.
 
Het Mondriaan Fonds draagt sinds 1994 bij aan programma’s van kunstpodia omdat ze van vitaal belang zijn voor ontwikkeling en zichtbaarheid beeldende kunst. Hoewel soms beperkt in omvang, zijn dit de locaties waar nieuwe tendensen opkomen en de ruimte krijgen; waar verbreding en innovatie zich ontwikkelen. Ze staan daarom aan de basis van het beeldende kunstveld en zijn onmisbaar voor een gezond kunst-ecosysteem. Musea, kunstenaars én het publiek plukken daarvan de vruchten. Een voorwaarde voor cultuursubsidies door het Rijk is dat ontvangers de Fair Practice Code onderschrijven, evenals de Governance Code Cultuur en de Code Diversiteit & Inclusie.

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Odapark Venray
  • Bron artikel: Odapark Venray
Gepubliceerd in Nieuws