facebook omroepvenray twitter omroepvenray linkedin omroepvenray instagram omroepvenray youtube omroepvenray
april 25, 2024
     
Gemist kijk live luister live
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 772 niet laden

Oirlose YouTubers maken 'play button' van elf meter

januari 05, 2022

YouTubers Rik Kleeven en Jesper Weijs uit Oirlo hebben de YouTube-play button nagebouwd. Het reusachtige werk van elf meter is met een hijskraan in hun tuin gezet.

Het duo, beter bekend onder de naam Glowmovies, wil met hun ludieke actie zo een miljoen abonnees halen. Ze gaan aardig de goede richting op, want momenteel hebben Rik en Jesper 'al' 727.000 abonnees.

Het was een behoorlijk pittige klus voor de vloggers. Zo hebben ze een paar uur aan het design moeten werken en honderden palen en platen van hout moeten aanschaffen. Om uiteindelijk het loodzware bouwwerk op te tillen, hebben ze een hijskraan gehuurd.

Ook ging het maken van de play button, die YouTubers krijgen opgestuurd na het behalen van een mijlpaal aan abonnees, niet zonder slag of stoot. Zo kwamen Rik en Jesper er al snel achter dat ze een verkeerd design hadden gemaakt. Na een nacht stortregen was al het hout doorweekt.

Uiteindelijk besloten de mannen het kunstwerk met een brander te laten drogen: "Er konden twee dingen gebeuren, of de platen worden droog, of alles vliegt in de fik." Hun aanpak bleek achteraf gelukkig voor het eerste scenario te zorgen.

De YouTubers maken wel vaker dingen na in hun tuin. Zo hebben ze eerder onder andere een mini-waterpark, een bunker met zwembad, een achtbaan en een groot tuinverblijf voor een eekhoorn gebouwd.

Bekijk de video hier:

Aanvullende informatie

  • Bron foto: Youtube
  • Bron artikel: 1Limburg
Gepubliceerd in Oirlo